Op dit nieuwe album van 2018 verheugen jullie je het meest

nieuwe album festitinder

Er is een nieuw jaar aangebroken en gelukkig belooft 2018 ook weer vol toffe festivals en nieuwe muziek te zitten. In de FestiTinder vroegen wij op welke toekomstige albums jullie je het meest verheugen. De resultaten zijn binnen en de balans is opgemaakt. Hier zijn de 5 albums die naar jullie mening liever gisteren dan vandaag uitgebracht worden.

5. Florence + the Machine ‘TBA’

Met een minimale voorsprong weet Florence + the Machine een plekje in de top 5 te veroveren. Het laatst uitgebrachte album van de band genaamd How Big, How Blue, How Beautiful stamt alweer uit 2015. Drie jaar later staat eindelijk het nieuwe album op de planning. Het is nog onduidelijk wanneer het uitkomt, maar hopelijk is dit voor het nieuwe festivalseizoen. Onder andere Melt! en Orange Warsaw hebben de Engelse indierockers namelijk al weten te strikken. Er zijn genoeg redenen waarom iedereen de band op festivals wil zien.

4. Gorillaz ‘TBA’

Het eerder uitgebrachte album Humanz moet goed in de smaak zijn gevallen. Jullie staan namelijk te popelen op de release van het nieuwe album van de Amerikaanse aapjes. Echter wordt het wachten deze keer iets eenvoudiger gemaakt. Het zou nog in 2018 uitkomen. Zal het een goedmakertje zijn voor het lange wachten op hun vorige plaat?

3. Franz Ferdinand ‘Always Ascending’

FFS Franz Ferdinand and Sparks
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Op plaats drie vinden we Always Ascending van de Schotse indierockers van Franz Ferdinand. Het laatst album uit 2013 lijkt inmiddels een oneindigheid geleden. Hoog tijd voor het nieuwe werk van de band dus. Op 9 februari zal het nieuwe kindje van Franz Ferdinand eindelijk het daglicht zien. Dan wordt jullie lange wachten beloond.

2. Muse ‘TBA’

Muse
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Elk album van Muse wordt met open armen ontvangen. Zo ook het nieuw verwachte werk. Wanneer de opvolger van het in 2015 uitgebrachte Drones precies zal verschijnen is nog niet bekend. Wel hintte de band al eerder naar een nieuw nummer in februari. Met opkomende shows op Rock am Ring en Rock in Rio Lisboa hoopt elke festivalganger diep van binnen terecht op een snelle release van de nieuwe plaat.

1. Arctic Monkeys ‘TBA’

Arctic Monkeys Group Shoot 2011

De absolute nummer één van de lijst is Arctic Monkeys. In 2018 is het eindelijk tijd voor nieuwe nummers. Het vorige album: AM wordt door veel liefhebbers als het beste album van de band ooit gezien. Als het nieuwe album minstens net zo goed wordt, zou het een perfecte cadeautje voor het lange wachten zijn. Hiernaast gaan er geruchten rond over een mogelijke festivaltour dit jaar. Om het maar even over de spreekwoordelijke kers op de taart te hebben, één ding is zeker, Arctic Monkeys kan volgens jullie niet snel genoeg met hun nieuwe album komen.

De volledige lijst:

 1. Arctic Monkeys – ‘TBA’ (87%)
 2. Muse -‘TBA'(82%)
 3. Franz Ferdinand – ‘Always Ascending’ (62%)
 4. Gorillaz – ‘TBA’ (57%)
 5. Florence + the Machine – ‘TBA’ (45%)
 6. Jack White – ‘Boarding House Reach’ (45%)
 7. MGMT – ‘Little Dark Age’ (42%)
 8. Bastille – ‘TBA’ (41%)
 9. The Offspring – ‘TBA’ (40%)
 10. The Prodigy – ‘TBA’ (33%)
 11. Interpol – ‘TBA’ (33%)
 12. Vampire Weekend – ‘Mitsubishi Macchiato’ (32%)
 13. The 1975 – ‘Music for Cars’ (31%)
 14. The Vaccines – ‘TBA’ (30%)
 15. Tool – ‘TBA’ (28%)
 16. Ozzy Osbourne – ‘TBA’ (27%)
 17. Major Lazer – ‘Music is the Weapon’ (27%)
 18. Simple Minds – ‘Walk Between Worlds’ (27%)
 19. Fall Out Boy – ‘Mania’ (26%)
 20. First Aid Kit – ‘Ruins’ (25%)
 21. Chvrches – ‘TBA’ (24%)
 22. King Gizzard & the Lizzards – ‘Polygondwanaland’ (24%)
 23. Deadmau5 – ‘TBA’ (23%)
 24. Megadeth – ‘TBA’ (21%)
 25. Father John Misty – ‘TBA’ (20%)
 26. Awolnation – ‘Here Come The Runts’ (20%)
 27. Kanye West – ‘TBA’ (18%)
 28. Drake – ‘TBA’ (17%)
 29. Chance The Rapper – ‘TBA’ (16%)
 30. My Bloody Valentine – ‘TBA’ (14%)
 31. A$AP Rocky – ‘TBA’ (12%)
 32. Charli XCX – ‘TBA’ (11%)
 33. Craig David – ‘ The Time is Now’ (9%)