Advertisement

‘Arctic Monkeys groot gerucht voor Mad Cool Festival 2018’

Foto: Eric Pamies

Goed nieuws voor fans van Arctic Monkeys! Als de Spaanse nieuwssite Dod Magazine het bij het juiste eind heeft staan de Britten namelijk op Mad Cool Festival in 2018.

Volgens Dod Magazine kunnen we de aankondiging van Alex Turner en zijn mannen ergens begin januari verwachten. Het lijkt erop dat het niet alleen bij Mad Cool Festival blijft. Het Amerikaanse fan-account Arctic Monkeys US hint via Twitter namelijk naar een Europese festivaltour in juli. Ook laten ze weten dat we nog voor de zomer nieuw werk kunnen verwachten van de Britten.

Volgens Dod Magazine zou er later ook nog een tweede headliner op de dag van Arctic Monkeys bijkomen. Met onder andere Pearl Jam, Queens of The Stone Age, Depeche Mode, Kasabian en Snow Patrol bouwt Mad Cool Festival dus ondertussen aan een wonderlijk affiche.

Arctic Monkeys

arctic monkeys

De Britse indierockband rondom frontman Alex Turner zag voor het eerst het licht in 2002 en heeft sindsdien een grote live reputatie opgebouwd. De heren hebben tot nu toe vijf albums geproduceerd en daar komt over een tijdje een zesde bij. Dat mag onderhand ook wel: het meest recente album AM dateert alweer uit 2013. Met dat album stond Arctic Monkeys in 2014 op onder andere Pinkpop en Rock Werchter.

Na een uitgebreide tour richtten de bandleden zich vervolgens op enkele zijprojecten. Zo bracht Alex Turner samen met Miles Kane een nieuwe plaat van The Last Shadow Puppets uit en voegde drummer Matt Helders zich tijdelijk bij Iggy Pop voor het Post Pop Depression album.

Nu de heren sinds eind vorig jaar de koppen weer bij elkaar hebben gestoken en een nieuwe plaat op komst is, nomineren ze zichzelf ook direct voor enkele mooie headlinershows op de (Europese) festivals in 2018. Of er sprake is van wishful thinking of dat we de Arctic Monkeys volgende zomer echt mogen begroeten op de festivalweides zal de komende maanden blijken.

Mad Cool Festival 2018

Foto: Sergio Albert

De derde editie van Mad Cool vindt plaats van 12 tot en met 14 juli in Madrid, Spanje. Voor de aankomende editie heeft de organisatie een nieuwe locatie geregeld. Concreet betekent dit maar liefst twee nieuwe podia en een verdubbeling van de bezoekerscapaciteit ten opzichte van voorgaande jaren. Het Spaanse festival gaat voor een moordaffiche: onder andere Pearl Jam, Queens of The Stone Age, Depeche Mode, Kasabian en Snow Patrol zijn al bevestigd. Voor meer informatie en tickets kun je terecht op de officiële website. Benieuwd naar hoe het dit jaar was? Lees dan hier ons festivalrapport!

Mad Cool Logo

Mad Cool 2024

Locatie
Spanje
Madrid, Spanje
Datum 10-13 juli 2024
Line-up
The Killers
Måneskin
REMA
Tickets Kopen