Kendrick Lamar is na een handvol monsterhits weer terug op de Europese festivalweide. Deze zomer beklimt hij op o.a. Lowlands en Sziget het podium. En welke nummers jullie het liefst horen, dat presenteren wij vandaag in deze Best Tracks!

We vroegen jullie naar je favoriete nummers van de Amerikaanse rapper Kendrick Lamar en jullie gaven vervolgens je ongezouten mening. Naar welke tracks kijken jullie het meeste uit op de festivalweide en in de Ziggo Dome komend weekend? Lees én luister dan vooral verder!

Top 10 countdown

10. ‘These Walls’
9. ‘i’
8. ‘ELEMENT.’
7. ‘m.A.A.d city’
6. ‘Swimming Pools (Dranks)’
5. ‘Alright’
4. ‘Bitch, Don’t Kill My Vibe’
3. ‘DNA.’
2. ‘HUMBLE.’

Wist je dat…

  • … de rapper eerder bekend stond onder de naam K-Dot?
  • … hij op dezelfde middelbare school heeft gezeten als Dr. Dre?
  • … Lamar maar liefst 29 keer genomineerd is voor een Grammy waarvan hij er zeven mee naar huis nam?
  • … Kendrick vernoemd is naar Motown zanger Eddie Kendricks, die de co-founder van de band The Temptations is?
  • … de iconische videoclip van het nummer ‘HUMBLE.’ slechts vijf dagen voor de release is geschoten?
  • … het studioalbum DAMN. al 43 weken in de Nederlandse album top 100 staat?
  • … het grootste gedeelte van dit album in de keuken van moeder Lamar is geschreven?
  • … de rapper lichtelijk verslaafd is aan cornflakes? Hoe zoeter, hoe beter.

20 best tracks op Spotify

Kendrick Lamar is in 2018 onder andere te vinden op LowlandsSziget en het duofestival Reading en Leeds. Maar kun jij niet wachten tot de zomer? Check dan deze Best Tracks en nog veel meer heerlijke lijstjes op ons Spotify-account.

Kendrick Lamar

Kendrick Lamar bracht in 2012 zijn debuutalbum Good Kid, M.A.A.D City uit en werd door de media direct bestempeld als ‘the next big thing’. Inmiddels zijn we drie albums verder en blijkt dat de vele journalisten het bij het juiste eind hadden, want de rapper staat inmiddels bekend als één van de grootste in de hiphopscene. Lamar mengt harde beats met rake teksten die gaan over politiek, de rassenkwestie en taboes. Zijn laatste album DAMN. bleek zo’n groot succes, dat vrijwel het gehele album terug te vinden was in de Single Top 100. Een songwriter van de bovenste plank dus.