Passenger, Intergalactic Lovers en meer naar Dranouter Festival

Passenger
Passenger

Dranouter heeft de eerste vijf namen voor 2018 bekendgemaakt. Dit jaar spelen onder andere Passenger, Intergalactic Lovers en Elephant Sessions op het Belgische folk festival. 

Daarnaast zullen ook Les Negresses Vertes en Sam Kelly & The Lost Boys aantreden.Deze vijf namen zijn de eerste voor het grootste folk-festival van Europa. De organisatie geeft aan binnenkort met meer nieuws te komen.

De komst van Passenger is opvallend te noemen. Afgelopen zomer kondigde hij namelijk nog aan een tijdje te stoppen met touren. Hij werd ook reeds aangekondigd voor het Black Deer Festival in het Verenigd Koninkrijk (22 – 24 juni). Of hij een uitgebreidere festivaltour doet, is onduidelijk.

Passenger

Passenger is de artiestennaam van singer-songwriter Mark Rosenberg. De 33-jarige zanger brak in 2013 door met de wereldwijde hit ‘Let Her Go’. Daarvoor kreeg hij onder meer een Brit Award-nominatie voor beste Britse liedje. Daar bleef het niet bij. Niet veel later volgden ook singles als ‘Holes’ en ‘The Wrong Direction’. Afgelopen zomer kondigde hij aan voorlopig te stoppen met touren. Wel kwam in december zijn album ‘The Boy Who Cried Wolf’ uit.

Dranouter Festival

Dranouter Festival, voorheen Folk Dranouter wordt gehouden vlakbij het gelijknamige dorpje in West-Vlaanderen. De eerste editie werd georganiseerd op de speelplaats van een plaatselijk schooltje met vijf lokale acts. In 43 jaar tijd groeide het uit tot het grootste festival in zijn genre en stonden er namen zoals Lou Reed (2000 en 2005), Selah Sue (2009) en Van Morrison (1998). Afgelopen jaar stonden onder andere Bazart en Doe Maar op het festival

Dranouter Logo

Dranouter 2024

Locatie
België
Dranouter, België
Datum 2-4 augustus 2024
Line-up
Brihang
The Waterboys
Tickets Kopen