The Smashing Pumpkins 29 juni 2024 met Interpol naar Ahoy

The Smashing Pumkins
Photo: Olivia Bee

Zaterdag 29 juni 2024 geeft The Smashing Pumpkins een show in Ahoy. Interpol is ook van de partij als special guest. Een double bill waar alternatieve rockliefhebbers hun vingers bij af kunnen likken.

The Smashing Pumpkins zijn komende zomer weer in Europa, en natuurlijk mocht ook een Nederlandse show niet ontbreken. De rockhelden uit de 90s brengen hun The World Is A Vampire tour op 29 juni naar Rotterdam en nemen als special guest niemand minder dan Interpol mee. Tickets voor het concert in Ahoy gaan vrijdag 8 december in de verkoop en kosten vanaf € 66,08.

Beide bands zakken één dag later af naar onze zuiderburen, waar ze 30 juni ook samen te zien zijn op Live Is Live 2024. In 2024 tourt The Smashing Pumpkins behalve met Interpol óók nog met Green Day en Weezer.

The Smashing Pumpkins

Na vijf jaar afwezigheid keren Billy Corgan, James Iha en Jimmy Chamberlin eindelijk terug naar Nederland. Dit keer wel zonder gitarist Jeff Schroeder, die de band een paar weken geleden heeft verlaten. De Nederlandse festivals slaan de Pumpkins dus wederom over, waaronder Pinkpop 2024 dat een week eerder plaatsvindt en waar de band in het verleden al drie keer te zien was. In Ahoy kunnen Smashing Pumpkins fans gaan genieten van nieuw materiaal, de band bracht dit jaar namelijk het driedubbele conceptalbum Atum uit. Maar natuurlijk mogen ook de klassiekers van albums als Siamese Dream en Mellon Collie And The Infinite Sadness niet ontbreken.

Interpol

De New Yorkse indierockers van Interpol waren de afgelopen jaren wel te zien in Nederland. Na festivalshows op Best Kept Secret 2023 en Pinkpop 2022 spelen ze nu weer een zaalshow, al is het niet als afsluitende act. Paul Banks en co. brachten vorig jaar The Other Side Of Make-Believe uit, maar het oude werk heeft nog altijd de overhand in de setlists. Zo ook eerder deze zomer op Best Kept Secret.