Summer Sonic 2019 onthult The Chainsmokers

The Chainsmokers geven begin augustus een optreden in Japan. De kans dat het dj-trio op Lowlands of Pukkelpop op gaat treden lijkt hierdoor uitgesloten.

De organisatie van Summer Sonic 2019 presenteert een nieuwe naam voor het affiche. Na de eerdere bekendmaking van Red Hot Chili Peppers is nu ook bekend dat The Chainsmokers naar Japan af gaan reizen.

Het is voor The Chainsmokers tevens het eerste festivaloptreden van 2019. Er kan hierdoor wel een streep door een optreden van de dj’s op Lowlands en Pukkelpop. Het Japanse Summer Sonic vindt namelijk in hetzelfde weekend plaats als de Nederlandse en Belgische festivals.

In de Instagram-post hieronder vind je de officiële aankondiging:

https://www.instagram.com/p/Bswlx_5HEXN/

The Chainsmokers

De heren van The Chainsmokers komen oorspronkelijk uit New York en zijn al actief onder de huidige naam sinds het jaar 2012. De echte doorbraak liet echter nog even op zich wachten. Wereldwijde bekendheid genoten de heren pas sinds 2014 door de release van hun single ‘#Selfie’. 

Momenteel bestaat het repertoire van de band uit drie albums, Bouquet, Collage en Sick Boy. De hit ‘Closer’ kwam uit in 2016 als het resultaat van een samenwerking met Halsey. Het was het eerste nummer van het duo dat een eerste plek bereikte in onder andere de Nederlandse Top 40.

In 2018 was het trio nog te zien op onder meer Balaton Sound en gaven ze een optreden in de Ziggo Dome. Voorlopig komt daar alleen Summer Sonic bij.

Summer Sonic 2019

Summer Sonic 2019 vindt plaats op 16,17 en 18 augustus. Het festival heeft twee locaties: eentje in Tokyo, en eentje in Osaka. Het festival weet ieder jaar een sterke line-up te presenteren. Zo stonden vorig jaar onder andere Chance the Rapper, BeckQueens of the Stone Age en Tame Impala op het affiche.

Red Hot Chili Peppers en The Chainsmokers zijn de eerste namen voor het festival. Voor meer informatie over de aankomende editie en de kaartverkoop kun je de website van het festival raadplegen.