Nieuwsoverzicht 16-01: Bastille naar Rock Werchter 2019 en eerste festivalshow voor The Killers

Rock Werchter 2015
Foto: Joris Bulckens

De bevestigingen voor het Europese festivalseizoen gaan als een trein. In ons nieuwsoverzicht praten we je bij over al het nieuws van de dag. Vandaag lees je onder andere over de nieuwe namen voor Bospop, de volledige affiche van NOS Primavera Sound en een serieuze afvaller voor Lowlands en Pukkelpop. 

Eerste festivalshow The Killers

Albuquerque/New Mexiko

Het Amerikaanse KABOO Texas onthulde vandaag de volledige line-up. Naast shows van Sting, Kid Rock en Lynyrd Skynyrd maakt het festival ook de komst van The Killers bekend. Voor de Amerikaanse groep is het de eerste bekendmaking voor een festival in 2019. Of The Killers komende zomer ook in Europa te zien is blijft een raadsel. Vorig jaar gaf de band optredens op Rock Werchter en in de Ziggo Dome.

Lees hier meer over de eerste festivalshow van The Killers.

Bastille naar Rock Werchter 2019

Foto: Greg Noire/Lollapalooza 2016

Aan de stilte rondom Rock Werchter kwam vanochtend een einde. Nadat eerder The Cure, P!nk, Muse, Florence & The Machine, Tool en Mumford & Sons voor het festival bekendgemaakt gemaakt werden is het nu de beurt aan Bastille. De groep staat geprogrammeerd op de donderdag en speelt op dezelfde dag als P!nk en Paul Kalkbrenner

Lees hier meer over de bekendmaking van Bastille voor Rock Werchter 2019.

NOS Primavera Sound 2019 presenteert volledige affiche

Solange

Het Portugese NOS Primavera Sound heeft vandaag het complete programma gedeeld met het publiek. Onder andere Solange, Rosalía en Interpol spelen op het festival. Daarnaast geven ook James Blake, Erykah Badu en Courtney Barnett optredens in Porto. Een groot deel van deze namen is ook op de Spaanse editie terug te vinden.

Lees hier meer over de bekendmakingen voor NOS Primavera Sound 2019.

Red Hot Chili Peppers tijdens Lowlands en Pukkelpop in Japan

Red Hot Chili Peppers
Foto: Bart Heemskerk

Voor Lowlands en Pukkelpop kan een afvaller toegevoegd worden. Red Hot Chili Peppers geeft een optreden tijdens Summer Sonic. Het Japanse dubbelfestival kent volledige overlap met Lowlands en Pukkelpop. Door de grote afstand valt Red Hot Chili Peppers af voor een plek op deze festivals.

Lees hier meer over de eerste festivalbevestiging van Red Hot Chili Peppers.

Flogging Molly, James Morrison en anderen naar Bospop 2019

James Morrison
Foto: Hub Dautzenberg

Een serie kakelverse namen voor Bospop. Het Weertse festival voegt Flogging Molly, James Morrison en Kovacs toe aan het programma. Eerder werden onder meer Sting, Snow Patrol, Skunk Anansie en Level 42 al aangekondigd voor het festival.

Lees hier meer over de nieuwe bevestigingen voor Bospop 2019.

ParkCity Live 2019 maakt komst Within Temptation bekend

Within Temptation

Daarnaast liet ook ParkCity Live van zich horen. Het Limburgse festival wist Within Temptation te strikken voor een optreden op zaterdag 29 juni. De band deelt die dag het podium met Ilse DeLange en Fischer-Z. Voor de laatste dag staat onder andere Afrojack op het programma.

Lees hier meer over de bekendmaking van Within Temptation voor ParkCity Live 2019.

The Fatal Flowers naar Dauwpop 2019

Dauwpop 2018
foto: Kamiel Scholten / Festileaks

De reunie van The Fatal Flowers kent een plaats en datum. De rockband geeft op 30 mei een optreden op Dauwpop. Dauwpop kondigde eerder de komst van Frank Carter & The Rattlesnakes, De Staat en Kaiser Chiefs aan.

The Rolling Stones, Katy Perry en meer op wonderschone affiche New Orleans Jazz & Heritage Festival 2019.

Als klap op de vuurpijl was er de indrukwekkende affiche van New Orleans Jazz & Heritage Festival. Het evenement bevestigde onder meer de komst van The Rolling Stones en Katy Perry. Als kers op de taart werd ook de komst van Santana, Alanis Morissette, Logic en Van Morrison wereldkundig gemaakt.

Lees hier alles over de bevestigingen voor New Orleans Jazz & Heritage Festival 2019.