13 maart 2013: Ken Casey van Dropkick Murphys maait neonazi op podium omver

Dropkick Murphys
Foto: Tim Tronckoe

Bands die zich tijdens optredens uitlaten over politieke kwesties zijn allang geen nieuws meer. Toch komen er soms nog opvallende berichten langs. Zo bleek bassist en zanger Ken Casey van Dropkick Murphys over een prima bokstechniek te beschikken toen in 2013 een neonazi het podium betrad.

De toegift is net afgetrapt met ‘Kiss Me I’m Shitfaced’ als Dropkick Murphys iedereen uitnodigt om het podium te betreden. Samen springen, lallen en feestvieren zoals dat alleen bij de heren uit Boston kan. Eerlijk is eerlijk: bij het gros van de acts is het tegenwoordig ondenkbaar wat de band hier doet. Helaas zien we ook waarom dat zo is. Opeens verschijnt een skinhead in beeld die midden op het podium de Hitlergroet vertoont. Daar is Ken Casey niet blij mee. De basgitaar gaat af en als een volleerde profbokser wordt de man vakkundig tegen de grond gewerkt. Ook het publiek doet nog een duit in het zakje. Resultaat: een kapotte neonazi en luid gejuich vanuit het publiek.

Vanaf 1:36 is het voorval te zien in de video. Als Casey uiteindelijk zijn handen vrij heeft om de microfoon weer op te pakken roept hij “Nazis are not fucking welcome at a Dropkick Murphys show!”.

Dropkick Murphys

Dropkick Murphys
Dropkick Murphys

Dropkick Murphys is een Amerikaanse punkband uit Boston, Massachusetts. Hun unieke stijl mixt punk met Ierse volksmuziek en rock. Bekende hits zijn ‘Rose Tattoo’ en ‘I’m Shipping Up To Boston’. Naast muziek houdt de band zich ook bezig met politiek activisme. Zo hebben ze de Amerikaanse vakbonden en oorlogsveteranen hoog in het vaandel staan. Deze zomer staat de band onder andere op FM4 Frequency 2018. In de Benelux worden de Lokerse feesten aangedaan.