Tinderbox 2018 maakt affiche compleet met Biffy Clyro, Madness en meer

Met in totaal 17 nieuwe namen maakt het Deense festival Tinderbox haar line-up compleet. Onder meer Biffy Clyro en Madness zien we terug op het podium in Odense. 

Ook Kygo en Steve Aoki geven acte de présence. Na eerdere aankondigingen van Depeche Mode, Prophets Of Rage, R3hab, Bastille en Editors is nu het gehele programma compleet. Wie er precies komen kun je op de onderstaande poster zien.

Met veel nationale en internationale artiesten belooft het wederom weer een prachtige editie te worden. De aangekondigde acts zijn ook meteen kanshebber voor festivals dichter bij huis. Down The Rabbit Hole vindt namelijk in hetzelfde weekend plaats en Rock Werchter slechts een week later.

Biffy Clyro

Biffy Clyro is een Schotse rockband die in 1995 voor het eerst het licht zag. Afgelopen zomer deed de band nog een tournee ter ere van het zevende en nieuwste album Ellipsis. Ellipsis kwam in juli 2016 uit en viel bij het publiek in de smaak gezien het feit dat het album in korte tijd bovenaan de hitlijsten pronkte in onder andere het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Het lijkt erop dat Biffy Clyro komende zomer opnieuw een drukke festivalzomer tegemoet gaat. De band werd eerder al bekendgemaakt voor Hurricane/Southside en Provinssi.

Tinderbox 2018

Tinderbox is een relatief nieuw festival in Odense, Denemarken. De eerste editie vond plaats in 2015, maar het festival heeft sinds die tijd al een paar grote namen weten te strikken. Zo stonden vorig jaar The Killers, Kings of Leon en Martin Garrix op het festival.

De 2018-editie vindt plaats van 28 tot en met 30 juni. Gedurende deze dagen zijn onder meer Prophets of Rage, Tiësto, R3hab, Bastille, Editors en Depeche Mode te bewonderen op het Deense festival. Tickets zijn inmiddels al in de verkoop. Voor drie dagen festivalplezier betaal je een kleine € 200,-, dagtickets gaan voor ongeveer € 135,- over de toonbank. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de officiële website.