Kensington, Nothing But Thieves, Jessie J en meer naar Electric Castle 2018

Een nieuwe lading namen voor Electric Castle 2018. Onder meer Kensington, Nothing But Thieves en Jessie J zijn aankomende zomer te zien op het Roemeense festival, dat op 18 juli aftrapt.

Dit nieuws maakte de organisatie van Electric Castle vandaag bekend. In totaal is er een tiental namen aan de line-up toegevoegd, met voor ieder wat wils. Een compleet rijtje vind je hieronder:

  • Elderbrook
  • Jessie J
  • Kensington
  • Mura Masa
  • Nothing But Thieves
  • Pillowtalk
  • Shiba San
  • St. Germain
  • Tchami
  • The Bloody Beetroots

Eerder werd al aangekondigd dat onder meer London Grammar, Wolf Alice, en Netsky hun komst naar het festival maken. De organisatie postte meteen een handig overzicht van het gehele affiche, inclusief de nieuwste toevoegingen.

Kensington

kensington droomsetlist

Kensington heeft een druk jaar achter de rug. In 2017 stond de Utrechtse band op onder andere Pinkpop, Concert At Sea, Paaspop en Sziget. Het viertal hield het echter niet bij festivals: Kensington wist ook maar liefst 5(!) keer de Ziggo Dome uit te verkopen. Het succes was niet onverwachts: in 2016 tourde de band ook al langs diverse grote festivals (Rock Werchter, Sziget) en stond zowel in 2015 (2 keer) als 2016 (3 keer) in een uitverkocht Ziggo Dome. Dit harde werk werd beloond, want in januari won Kensington nog de felbegeerde Popprijs die jaarlijks tijdens Eurosonic Noorderslag wordt uitgereikt.

Deze festivalzomer is de band inmiddels ook al aangekondigd voor onder andere Paaspop, Dauwpop en Central Park Festival.

Electric Castle 2018

Foto: Thijs Jacobs / Festileaks 

Van 18 tot en met 22 juli wordt het prachtige Bonțida Bánffy Castle in Bonțida, een dorp in Oost-Roemenië, weer omgetoverd tot de sprookjesachtige locatie van Electric Castle. Op dit bijzondere terrein kun je naast muziek ook leren over kunst en technologie. Hoewel de muzikale line-up vooral uit dancemuziek bestaat, krijgen ook andere genres de kans om op te treden. In 2017 stonden bijvoorbeeld nog Franz Ferdinand en Alt-J op het programma.

ELECTRIC CASTLE TICKETS

Early-bird tickets voor Electric Castle 2018 zijn inmiddels allemaal de deur uit, maar de reguliere ticketverkoop is nog in volle gang. Op dit moment gaan losse weekendtickets voor € 123,- over de toonbank, en combitickets met campingverblijf erbij voor € 146,-.

Electric Castle Logo

Electric Castle 2024

Locatie
Roemenië
Cluj-Napoca, Roemenië
Datum 17-21 juli 2024
Tickets Kopen