Opwarmen voor Best Kept Secret: LCD Soundsystem’s eerste festivalshow van 2018

Foto: Cambria Harkey/Lollapalooza 2016

Deze zomer staat LCD Soundsystem onder andere op Best Kept Secret 2018. Op 16 maart speelde de Amerikaanse formatie een festivalshow op Lollapalooza Chili. We namen een kijkje en vertellen jou wat je van deze act mag verwachten in Hilvarenbeek.

1. Een evenwichtige setlist…

LCD Soundsystem Setlist Lollapalooza Chile 2018 2018, American Dream

‘Oh Baby’, wat een setlist! In Chili nemen James Murphy en zijn band ons mee op een reis door het rijke LCD-oeuvre. Vanaf de allereerste plaat LCD Soundsystem tot aan het recent verschenen american dream: alle vier de studioalbums zijn ongeveer gelijk vertegenwoordigd. Een kleine notitie: omdat The National op het hoofdpodium vier minuten te lang doorspeelde, bleef er minder tijd over voor James Murphy & co. Daardoor werd het nummer ‘Home’ niet gespeeld, terwijl het wel op de originele setlist stond.

2. … mét natuurlijk tracks van het laatste album

https://www.youtube.com/watch?v=itHqvpLPZRE

Vorig jaar verscheen het album American Dream met daarop nummers als ‘Oh Baby’ en ‘Call the Police’. De plaat bereikte in meerdere landen de nummer 1-positie en werd door de fans met open armen ontvangen. Niet gek dus dat er in Chili enthousiast werd meegeklapt en -gezongen. In september 2017 mochten we in Nederland al kennismaken met het nieuwe materiaal van LCD, tijdens de twee intieme concerten in Paradiso. Best Kept Secret heeft echter deze zomer de Nederlandse festivalprimeur.

3. James Murphy is een man van perfectie

https://www.youtube.com/watch?v=FETe64NQl1w

Om alles in goede banen te leiden, neemt James Murphy zijn rol als coördinator uiterst serieus. Tegen het einde van de show, terwijl de laatste klanken van ‘Someone Great’ nog moeten vervagen, schuift hij druk met instrumenten heen en weer over het podium. De drumkit van Pat Mahoney wordt al langzaam afgebroken en twee tamboerijnen vliegen de coulissen in. Alles moet in gereedheid worden gebracht voor dat epische slotstuk; bij ‘Tonite’, ‘Dance Yrself Clean’ en ‘All My Friends’ moet élke noot perfect zijn.

4. Stilstaan is niet toegestaan bij LCD Soundsystem

Het dansgehalte in Chili is ouderwets hoog. Dat zou kunnen liggen aan het Zuid-Amerikaanse temperament, maar waarschijnlijk zijn het vooral die opzwepende tunes van LCD Soundsystem die de Latijnse heupen ritmisch doen schudden. Opnieuw slaagt James Murphy erin om zijn publiek te laten swingen onder die immensgrote discobal. Als na anderhalf uur het slotakkoord van ‘All My Friends’ klinkt, zijn menige stem- en kniebanden al goed en wel versleten.

20 Best Tracks op Spotify

LCD Soundsystem is in 2018 onder andere te vinden op Best Kept Secret en Sonar.
We vroegen jullie naar je favoriete nummers van James Murphy en co. en jullie gaven je ongezouten mening. Naar welke tracks kijken jullie het meest uit op de festivalweide? Check deze Best Tracks en nog veel meer heerlijke lijstjes op ons Spotify-account.

LCD Soundsystem

LCD SoundsystemDe Amerikaanse elektronische rockband LCD Soundsystem werd in 2002 opgericht en heeft sindsdien vier studioalbums uitgebracht. In 2010 verscheen de derde langspeler This Is Happening, waarna James Murphy de handdoek definitief in de ring leek te gooien. Echter werd in december 2015 de stilte al doorbroken met de kerst-single ‘Christmas Will Break Your Heart‘. In 2016 stond de band op onder andere Coachella, Roskilde, Lowlands en Pukkelpop. In 2017 volgde de nieuwe plaat american dream en een clubtour waarin onder andere Paradiso aan werd gedaan.

Best Kept Secret 2018


In 2018 vindt de zesde editie van Best Kept Secret plaats. Het festival wordt dit jaar vroeger gehouden dan voorgaande jaren. Op 8, 9 en 10 juni strijkt het Nederlandse festival neer op de Beekse Bergen. Afgelopen editie stonden onder meer RadioheadArcade Fire en Run The Jewels op het affiche. Dit jaar kun je genieten van onder andere Arctic MonkeysThe National en LCD Soundsystem. Meer informatie en tickets voor het festival vind je op de website van het Brabantse festival.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2024

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 7-9 juni 2024
Line-up
Paolo Nutini
Disclosure
Justice
Tickets Kopen