Kygo brengt eerbetoon aan Avicii op Coachella 2018

Kygo
Foto: Bart Heemskerk

Na het plotselinge overlijden van Avicii is er geschokt gereageerd in de dj-scene. Kygo bracht afgelopen weekend op Coachella een ode aan de Zweedse dj.

Kygo sloot op het Amerikaanse festival zijn setlist af met het nummer ‘Without You’ van Avicii. Hiermee bewees de Noor de laatste eer aan zijn vrijdag overleden collega.

RTL Boulevard weet te melden dat Kygo zich tijdens het optreden ook nog even kort uitliet over Avicii, de dj waar Kygo veel aan te danken had. “Zonder jou had ik hier niet eens gestaan.”, vertelde de Noor. “Avicii was mijn grote inspiratiebron en door hem ben ik ook elektronische muziek gaan maken”.

Check hieronder het eerbetoon aan Avicii op Coachella 2018.

Avicii

Tim Bergling brak in 2010 door met de hit ‘Seek Bromance’ onder de naam Tim Berg. Later veranderde hij zijn naam naar Avicii. Zijn grote internationale doorbraak volgde met de hit ‘Levels’. In 2013 bracht hij zijn debuutalbum True uit. In datzelfde jaar kreeg hij de derde plaats in de DJ Mag Top 100. Zijn tweede album Stories kwam in 2015 uit, waarna er vele festivaloptredens op onder andere Pinkpopen Sziget volgden.

De Zweedse dj plaatste eind maart 2016 een statement op zijn website, waarin hij liet weten dat hij zou stoppen met optreden om zijn manier van leven te verbeteren. Hij zou echter niet stoppen met het maken van muziek. Afgelopen jaar scoorde hij nog hits met ‘Lonely Together’ met Rita Ora en ‘Without You’ met Sandro Cavazza.

Avicii overleed afgelopen vrijdag in Muscat, de hoofdstad van Oman.

Coachella 2018

Courtesy of Coachella – Roger Ho @ Coachella 2017

Coachella vond dit jaar plaats van 13 t/m 15 april en 20 t/m 22 april 2018. Het festival wordt gehouden in de woestijn in Indio, Californië. De organisatie weet ieder jaar weer een indrukwekkende line-up neer te zetten. Dit jaar stonden onder andere Eminem, Beyoncé, Kygo en The Weeknd op het affiche.