We mogen eindelijk zeggen dat het festivalseizoen in volle gang is. Nu Paaspop achter de rug is kijken we uit naar al het mooie wat nog komen gaat. Zo ook Best Kept Secret, waar onder andere The National als headliner op de poster staat. Maar hoe goed ken jij de songteksten van The National? Test het in de Lyrics quiz.

The National geldt al jaren als een grote naam onder de indie-rockers. Vorig jaar wisten ze hun geweldige repertoire nog uit te breiden met het bejubelde Sleep Well Beast. Dit jaar komen ze dat album, en natuurlijk de oude hits, live ten gehore brengen op onder andere NOS Alive, TW Classic en Best Kept Secret. Natuurlijk wil jij alle nummers kunnen mee schreeuwen, maar hoe goed ken jij de lyrics van Matt Berninger’s band? Vul de songteksten aan in de Lyrics Quiz en kom er achter!

Best Tracks van The National

Eerder vroegen we jullie al wat jullie favoriete tracks van The National zijn. Dat bleek een mooie mix te zijn van de grootste hits van hun laatste paar albums. Klassiekers als ‘I Need My Girl’ en ‘Bloodbuzz Ohio’ mochten natuurlijk niet ontbreken, maar ook het laatste album valt bij jullie goed in de smaak. Van jullie 20 favoriete tracks maakte we dit prachtige Spotify-lijste.

The National

The National
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

De vijfkoppige band The National werd in 1999 opgericht in Cincinnatti, Ohio. De band brak echter pas door in 2007, met dank aan het succesvolle album Boxer. Vorig jaar brachten zij alweer hun zevende studioalbum uit, Sleep Well Beast. Het album is de opvolger van Trouble Will Find Me, dat in 2013 uitkwam. Ter ere van het nieuwe album touren de Amerikanen de aankomende paar maanden de hele wereld rond. Ook de festivals weten ze te vinden, zo staat de band op o.a. TW Classic en Best Kept Secret.

Win 2 tickets voor Pohoda Festival!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets inclusief camping voor Pohoda Festival in Slowakije. Samen met een vriend of vriendin genieten van onder andere Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975 en Mura Masa onder een stralende zomerzon: kekke deal toch?