De organisatie van Roskilde waarschuwt fans van Bruno Mars. De dag met de Amerikaanse superster als headliner is namelijk bijna uitverkocht.

Naast Bruno Mars staan ook Khalid, Interpol, Stormzy en My Bloody Valentine donderdag 5 juli op het programma. Ook de vrijdagtickets, met onder andere Nick Cave & The Bad Seeds, Massive Attack en David Byrne als grootste namen én de volle weektickets gaan hard, meldt het festival. Eerder verkocht de woensdag met rapper Eminem al uit.

Maar het Deense festival komt met meer nieuws; het festival heeft namelijk bekendgemaakt aanstaande woensdag met het volledige speelschema te komen.

Bruno Mars

Bruno Mars is in een korte tijd uitgegroeid tot een artiest van wereldformaat. Zijn opmars is indrukwekkend te noemen en de lijst met hits groeit nog steeds. Het succes begon met gastbijdragen op ‘Nothin’ on You’ (met B.o.B.) en ‘Billionaire’ (met Travie McCoy). Hierna zorgde debuutalbum Doo-Wops & Hooligans voor de definitieve doorbraak. Bruno Mars, wiens echte naam Peter Hernandez is, scoorde verder hits met ’24K Magic’, ‘Locked Out of Heaven’ en ‘Just the Way You Are’.

Roskilde 2018

Foto: Krists Luhaers

Roskilde is sinds 1971 één van de grootste Europese muziekfestivals. Het evenement wordt gekenmerkt door een ijzersterke line-up en goedkoop bier. De acts brengen muziek uit allerlei genres ten gehore. Zo storten diverse rock-, metal-, en hiphop-artiesten hun nummers uit over het festivalterrein, maar wordt er ook niet teruggedeinsd voor electronica, dance en wereldmuziek. Ieder jaar maken maar liefst 80.000 muziekliefhebbers de tocht naar Denemarken om van dit festival te genieten.

Dit jaar vindt Roskilde plaats van 30 juni tot en met 7 juli. Onder meer Eminem, Gorillaz en Bruno Mars geven acte de présence. Tickets voor het festival zijn al geruime tijd in de verkoop. De woensdag, met Eminem als headliner, is inmiddels uitverkocht. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de officiële website.