Bijna leek de geschiedenis van Foo Fighters en Pinkpop zich te herhalen. De band moest in 2015 het optreden afzeggen omdat zanger Dave Grohl zijn been gebroken had. Dit jaar heeft de zanger meer geluk gehad. 

Bij een optreden in Florida maakt Grohl namelijk een flinke val. Hij struikelt over een van de monitoren maar valt gelukkig niet helemaal van het podium. De schade lijkt ook mee te vallen. De zanger bekijkt het voorval zelf van de positieve kant; “When you get that close to breaking your fucking leg, that means it’s a great show”. Later op de avond grapt hij nog over de troon waarmee hij later in 2015 op het podium stond. Deze kan vooralsnog thuis blijven. Begin juni maken de heren de oversteek naar Europa voor het festivalseizoen. Deze tour staat in het teken van het laatste album; Concrete and Gold. In Nederland zijn Dave Grohl en co. te zien op Pinkpop.

Foo Fighters

Foo Fighters is een Amerikaanse rockband die bestaat uit zes leden. Dave Grohl richtte de band in 1994 op naar aanleiding van het uiteen vallen van Nirvana na de dood van Kurt Cobain. Hun nieuwe album Concrete and Gold kwam afgelopen september uit, en met dit album werd het startschot voor de tour gelost. Ook in 2018 is de band weer op festivals te vinden. Eerder werden onder meer al Rock am Ring en Pinkpop aangekondigd!

Pinkpop 2018

Foto: Bart Heemskerk

Pinkpop 2018 vindt plaats van 15 t/m 17 juni in Landgraaf. Het festival viert dit jaar zijn 49e editie. Op het affiche prijken acts als Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars bovenaan. Ook zullen Snow Patrol, Jessie J en Bløf een optreden geven. Tickets voor het hele weekend zijn inmiddels uitverkocht. Als je slechts een dagje wilt doen, kost dat je €100,-. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website van het festival, of de festivalpagina op Festileaks.