Niet alleen de bezoekers van Pukkelpop hebben er zin in, ook de artiesten. De afgelopen dagen lekte de komst van Gavin James en Walk Off The Earth uit.

Festileaks heeft Pukkelpop om een reactie gevraagd, maar vooralsnog is er niet gereageerd door het festival.

De bevestiging van Gavin James komt via een interview met het Duitse HB People. Het artikel gaat voornamelijk over het nieuwe album van de Ier. Ook wordt het tourschema van de zanger opgesomd. Daarin vinden we, naast Lowlands, ook een optreden op Pukkelpop terug. Het Belgische festival staat maar liefst twee keer in het schema. Dit kan er op duiden dat de dag nog niet vastligt en Gavin James daarom niet is aangekondigd.

De komst van Walk Off The Earth lijkt ook zo goed als zeker. Pukkelpop staat namelijk al vermeld op t-shirts van de band. Op de achterkant van het t-shirt staat de volledige tournee van de band gedrukt. Pukkelpop behoort tot een van de laatste optredens van de tour en staat aan de onderkant van het t-shirt:

Foto door Alexandra Everaars

Deze zelfbevestiging is niet de eerste keer dat Pukkelpop niet de kans krijgt om de artiest zelf aan te kondigen. Eerder liet Rhye zelf al weten te komen optreden. N.E.R.D deed daar nog een schepje bovenop. Via hun sociale media kanalen lekten zij maar liefst 98 namen.

Pukkelpop 2018

Pukkelpop

Pukkelpop is een festival dat gehouden wordt in Kiewit, nabij Hasselt, België. De 33e editie van het festival vindt plaats van 15 tot en met 18 augustus. Het Belgische festival heeft maar liefst 10 podia, waar ieder jaar zo’n 200 artiesten optreden. Van metal en rock tot pop of house, je ziet het allemaal. Grote namen waaronder Editors (2017), LCD Soundsystem (2016) en Queens of the Stone Age (2014) hebben al de eer gehad om op het festival op te treden. Met onder andere Kendrick Lamar en Arcade Fire zijn de grote namen voor 2018 inmiddels bekend. Voor meer informatie over het festival en tickets ga je naar de website.

Win 2 tickets voor Pohoda Festival!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets inclusief camping voor Pohoda Festival in Slowakije. Samen met een vriend of vriendin genieten van onder andere Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975 en Mura Masa onder een stralende zomerzon: kekke deal toch?