Langzaam maar zeker wordt het een traditie: De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd. Ook dit jaar maken deelnemers kans op twee kaarten van het festival en een echte publicatie.

Schrijftalenten opgelet. Met De grote Lowlands Schrijfwedstrijd maak je niet alleen kans op een publicatie. Ook kan het de start zijn voor een echte carrière. Zo brachten eerdere finalisten al eigen werk uit en leverde de roman van Lize Split (finalist 2014) een plek op de shortlist van de Libris Literatuurprijs op.

De drie finalisten van 2018 krijgen in ieder geval twee kaarten voor het festival in Biddinghuizen. Heb jij het beste verhaal, dan win je onder meer een publicatie in NRC. Daar blijft het niet bij. In de prijzenpot zit een masterclass om alle kneepjes van het vak te leren en bespreek je met een uitgever jouw toekomst als schrijver. De klap op de vuurpijl een plekje in de programmering van Lowlands om jouw verhaal voor te lezen.

Wil je meedoen? Check dan de spelregels op de website van het festival.

Lowlands 2018

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

In 2018 vindt Lowlands plaats van 17 t/m 19 augustus. Afgelopen jaar vierde het festival haar 25e verjaardag. Toen waren Mumford & Sons, Editors en The xx de headliners. Dit jaar kun je optredens van onder meer Kendrick Lamar, The War On Drugs, Gorillaz en  N.E.R.D verwachten. Tickets voor de aankomende editie zijn in de verkoop en kosten € 185,- exclusief servicekosten. Voor meer informatie over komende editie kun je terecht op de officiële website.

Nu de line-up al aardig gevuld begint te raken is het tijd voor de voorpret. Check hier onze Lowlands 2018-playlist:

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.