De headliners van Lowlands 2019: alle geruchten op een rijtje

Lowlands podia
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Door de koude en korte dagen hunkeren we al naar het festivalseizoen van 2019, dat nog maanden van ons verwijderd ligt. Gelukkig zijn er al heel wat artiesten bekendgemaakt voor aankomende zomer. Hoog tijd om de geruchten van Lowlands 2019 eens op een rijtje te zetten.

Afgelopen zomer stonden er heel wat acts op Lowlands. Onder meer Gorillaz, Kendrick Lamar en The War On Drugs waren te zien op het grondgebied van Biddinghuizen. Met deze drie headliners van formaat was het festival weer volledig uitverkocht. Wie zijn in het weekend van 16 augustus de opvolgers van deze drie droomheadliners?

Foo Fighters


Eerder waren er al geruchten dat de Foo Fighters aanstaande zomer te zien zullen zijn op verschillende festivals. Dit wordt nu langzaamaan bevestigd. Dave Grohl en co. zijn onder andere te zien op Reading & Leeds, Sziget en Belfast Vital. Brengen de heren tussen deze festivals in een bezoekje aan Lowlands? We wachten in spanning af.

Florence + the Machine

Bron: Facebook

Florence + the Machine speelde afgelopen seizoen al op enkele festivals en bracht tevens een nieuw album uit: High as Hope. Met dit album staan ze op verschillende festivals. De band is te zien op onder andere Rock Werchter, Sziget en Boardmasters. De twee laatste festivals vinden rond dezelfde datum als Lowlands plaats. Aangezien Florence met haar band nog geen festivalshow heeft gepland in Nederland is de kans heel reëel dat ze over een paar maanden op het festival staat.

Tame Impala

Tame Impala
Foto: Eric Pamies

Tame Impala komt met een nieuw album en als het aan frontman Kevin Parker ligt, verschijnt deze nog vóór de zomer van 2019 in de rekken. Afgelopen zomer stonden ze vrij exclusief op Mad Cool Festival 2018 en verschenen ze onder andere in Japan. Gaat de band van ‘Let It Happen’ in 2019 wel voor een uitgebreide festivaltour en nog belangrijker: brengt deze hen langs Biddinghuizen? De band staat een week voor Lowlands in ieder geval al op Øya in Noorwegen… en een dag voor Lowlands in Frankrijk

Twenty One Pilots

Josh Dun en Tyler Joseph, beter bekend als Twenty One Pilots brachten vorig jaar hun vijfde album, Trench uit. Met dit album touren de heren langs de festivals. De twee vrienden pronken in augustus op de affiches van FM4 Frequency, Reading & Leeds en Sziget. Zou hun naam ook verschijnen op de poster van Lowlands?

The National

Photo: Christian Hedel (Lollapalooza Berlin 2018)

The National is nog niet moe. Na een rondje langs de festivals in 2018 met een stop op onder andere Best Kept Secret, komt de band aanstaande zomer weer terug naar Europa. De vijf heren spelen in augustus onder meer op het Portugese festival Parades De Coura en op Summer Well. Het laatste festival gaat precies één weekend voor Lowlands van start. Hiermee maken de heren meteen kans voor een plaatsje op het podium van het festival.

The Prodigy

Een week na Lowlands staat The Prodigy op een festival in Londen. Komt de band daarvoor de Alpha afbreken? Dat zou het vijfde optreden in Biddinghuizen zijn van de band onder leiding van Liam Howlett. De laatste keer was in 2009.

Elbow

De eerste festival bevestigingen voor Elbow lopen gestaag binnen. De band staat onder andere op het Engelse Belladrum Tartan Heart Festival en op het Duitse A Summer’s Tale. Beide festivals gaan zo’n twee weken voor Lowlands van start. Hierdoor hebben de heren in principe genoeg tijd om hun optreden van Lowlands 2017 dunnetjes over te doen.

Franz Ferdinand

Franz

Met het nieuwe album Always Ascending, dat in februari 2018 uitkwam stonden de heren vorig jaar op Rock werchter en Down The Rabbit Hole. Dit jaar staan ze op het Engelse Boardmasters 2019, wat een paar dagen voor Lowlands start. De Schotse band heeft inmiddels al vier keer eerder op het festival in Biddinghuizen gespeeld. Door de bekendmaking van Boardmasters zijn de heren een kanshebber om voor de vijfde keer op Lowlands te staan.

The 1975

The 1975 staan aankomende zomer al op flink wat festivals. Zo zijn de heren te al bevestigd voor Summer Well, Mad Cool en FIB Benicàssim. Al deze festivals vallen rond Lowlands en laten een mooi gat open tijdens het Nederlandse festival. Het is zeker niet ondenkbaar dat ze ook een bezoekje brengen aan Biddinghuizen. De laatste keer dat The 1975 op Lowlands stond is ook al bijna 6 jaar geleden.

Childish Gambino

Foto: The Cosmopolitan of Las Vegas

De eerste festivals voor Childish Gambino zijn bekendgemaakt: Coachella en Bonnaroo. Ondanks dat deze twee festivals in de Verenigde Staten worden gehouden biedt het kansen voor Lowlands. Met deze twee aankondigingen lijkt een Europese tour toch wel heel dichtbij te komen. De twee Amerikaanse festivals worden gehouden in april en juni, een tour met de Europese festivals, waaronder Lowlands, is heel goed mogelijk.

The Cure

The Cure heeft inmiddels al veel Europese festivals op de planning staan in 2019, waarvan een groot deel rond Lowlands plaatsvindt. Onder andere Rock WerchterRoskilde en Rock en Seine hebben de band rond de excentrieke zanger Robert Smith gepresenteerd. In Nederland is tot dusver geen datum voor The Cure aangekondigd en de Engelse groep heeft nog een leegte in zijn agenda tijdens Lowlands. Daarmee zou het zo maar kunnen dat we voor de aankomende zomer hits als ‘Why Can’t I Be You’ en ‘Close To Me’ meezingen voor de Alpha.

The Strokes

The Strokes zijn komende zomer al op het Spaanse Doctor Music Festival 2019, Lollapalooza Paris en Bilbao BBK Live te bewonderen. Spaanse en Franse festivalbezoekers mogen vooralsnog in hun handen knijpen, want veel shows voor The Strokes zijn er nog niet aangekondigd in Europa. Begin juni staat de band nog in Amerika. Mogelijk reist het viertal na de Spaanse festivals door naar Biddinghuizen voor een optreden.

Afvallers: Prophets of Rage

Prophets Of Rage
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Met de eerdere bevestigingen van Prophets of Rage naar onder meer Wacken Open Air en Fm4 Frequency leek de supergroep een goede kanshebber voor Lowlands. Maar de heren staan één dag na het festival in TivoliVredenburg. Twee grote Nederlandse shows lijkt echter niet logisch, waardoor het gerucht een stuk minder geloofwaardig overkomt.

Lowlands 2019

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands 2019 vindt plaats van 16 tot en met 18 augustus op het evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen. Meer dan dat is er voorlopig nog niet bekend. Afgelopen jaar kon je genieten van onder meer Kendrick Lamar, The War On Drugs, Gorillaz en N.E.R.D..

Twijfel je nog een beetje, zo zonder acts op het affiche? Blik dan eens terug op het festival met onze Spotify-playlist of proef de sfeer door middel van de officiële aftermovie. In ons festivalrapport lees je alles over de ervaring van jouw medebezoekers.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.