Opwarmen voor Pinkpop/Rock Werchter: de eerste festivalshow van Snow Patrol

Photo by Simon Lipman (2018)

Afgelopen weekend stond Snow Patrol op The Biggest Weekend van BBC Music. Met het nieuwe album op zak zagen we daar de eerste festivalshow van het Schotse vijftal. Wat kunnen we verwachten van de festivalshows op Pinkpop, Mad Cool, Rock Werchter en NOS Alive? Dat lees je hier.

1. Een gevarieerde setlist

Snow Patrol Setlist The Biggest Weekend Coventry 2018 2018, WildnessEerlijk toegegeven, het is geen volledige festivalset. Toch kunnen we hier al een hoop informatie uithalen. Zo leveren Final Straw en het vorige week verschenen Wildness de meeste nummers. Opvallend is dat er maar één nummer van Eyes Open vertegenwoordigd is. Een voorbode voor Pinkpop en Rock Werchter?

2. Meezingen = meemaken

Goed, misschien komen er minder bekende nummers terug. Maar dat betekent niet dat je stil kunt zitten. Hoewel het alweer even geleden is dat we de heren live zagen, zijn we de lyrics nog niet vergeten. Dat blijkt maar weer als de heren het nummer ‘Chasing Cars’ inzetten.

3. Gary Lightbody die goed bij stem is


Na een periode van afwezigheid is het altijd maar de vraag hoe een band terugkomt. Zeker als daar een depressie van zanger Gary Lightbody aan voorafgaat. Maar we hoeven ons geen zorgen te maken. We horen dat Lightbody nog steeds prima bij stem is.

4. Synergy op het podium

Wat doet zo’n pauze met de dynamiek binnen een band? Een groot vraagteken, normaal gesproken. Nou, daar lijkt het ook nog steeds wel goed mee te zitten. De frontman staat er ook om bekend wel eens grapjes te maken tussen de tracks door.

5. Levensgroot artwork

https://www.youtube.com/watch?v=BIdbMGRKBmA

Het artwork dat de cover van Wildness siert, is ook terug te vinden tijdens de shows van de band. Zo wordt de astronaut met de vogels een beeld dat we nog veel terug gaan zien deze zomer. Op welk festival ga jij de heren zien?

Snow Patrol

Snow Patrol is een Britse rockband, opgericht in 1993. Het eerste album, Songs for Polarbears, brachten ze uit in 1998. Dit werd echter geen commercieel succes. De band bleef relatief onbekend, tot ze in 2004 Final Straw uitbrachten. Hierop stonden hits als ‘Run’ en ‘Chocolate’. Het grootste succes kwam in 2006, toen de band Eyes Open releasde. Hierop stond monsterhit ‘Chasing Cars’, waarmee de band zich definitief als grote naam vestigde. met het nieuwe Wildness op zak staat de band deze zomer o.a. op Pinkpop en Rock Werchter.