Opwarmen voor Rock Werchter: Jack White’s eerste festivalshow van 2018

De festivaltour van Jack White is van start gegaan. Afgelopen vrijdag (4 mei) gaf hij zijn eerste festivalshow op het Shaky Knees Festival in Atlanta, Georgia. Op 23 maart kwam zijn derde studio-album Boarding House Reach uit, waarop maar liefst dertien nummers de tracklist sieren. Reden genoeg dus om op te warmen voor zijn festivalshows op o.a. Rock Werchter, Mad Cool, NOS Alive en Tinderbox.

1. Een dijk van een setlist

Jack White Setlist Shaky Knees Festival 2018 2018, Boarding House ReachNatuurlijk blijven de tracks van de eerdere albums Blunderbuss en Lazaretto niet uit. De setlist is in totaal twintig nummers lang, en staat vol nieuwe songs. Het nummer ‘Lazaretto’ doet het altijd erg goed bij het publiek. Wel is het opvallend dat hij covers van zijn andere bands The Raconteurs en The Dead Weather zingt. Ook speelt hij naar waarschijnlijkheid maar liefst zeven(!) nummers van The White Stripes, waaronder all time favourite ‘Seven Nation Army’.

2. Performance van de nieuwe tracks

Maar liefst zes nummers van Boarding House Reach worden gespeeld. ‘Over and Over and Over’ is een project dat al jaren aan de gang is, maar nu dan eindelijk toegevoegd is aan het album en de setlist van dit festival. Iedereen is natuurlijk rete-benieuwd hoe hij zijn nieuwe tracks live brengt. In bovenstaande video is te zien hoe hij ‘Why Walk A Dog’ live ten gehore brengt. White en zijn publiek gaan er in ieder geval heel lekker op.

3. Een blauwe omgeving

Dat blauw de lievelingskleur van Jack White is, mag na de drie studio-albums wel bekend zijn. Naast dat de videoclips vooral blauwe invloeden hebben, is ook de verlichting op het podium helemaal blauw. Ook de visuals zijn om van te smullen en maakt het – naast die keiharde rock ‘n roll – een prachtige show om naar te kijken.

4. Uitzinnige fans

Thanks, Jack. ?

Een bericht gedeeld door Jordan McCann (@furiousherbivore) op

Op de sociale kanalen ontploft het bijna van filmpjes en foto’s van deze eerste festivalshow op het Shaky Knees Festival. De meeste fans zijn helemaal blij dat ze hun idool weer konden zien en laten weten vooral zielsveel van hem te houden. Zo ook Jordan McCann die White bedankt voor zijn optreden.

5. Een afsluitende traktatie met ‘Seven Nation Army’

The White Stripes bestaat al zeven jaar niet meer, maar dat weerhoudt Jack White er niet van om een van de meest beluisterde rocktracks aller tijden met zijn publiek te delen. Op het Shaky Knees Festival in Georgia, Atlanta sloot hij met deze knaller af en gingen de bezoekers he-le-maal los.

Jack White


Jack White is weer back in business. De voormalig frontman van The White Stripes bracht begin januari nieuwe tracks uit. De Amerikaan was voor het laatst in Nederland en België te zien in 2014. Het nieuwe album is op 23 maart 2018 klaar voor de wereld. Deze festivalzomer is hij al te zien op Rock WerchterTinderboxMad CoolNOS Alive maar ook op 2 juli in AFAS Live. Hoog tijd om White eens een bezoekje te brengen dus!

Mad Cool Logo

Mad Cool 2023

Locatie
Spanje
Madrid, Spanje
Datum 5-9 juli 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Dianne de Kievit

Sinds mijn eerste keer Pinkpop (2011) verslaafd aan festivals en concerten. Fan van heel veel Belgische bands zoals Balthazar, maar ook van Anderson .Paak, Foals, Goldband, QOTSA en alles wat daar tussenin zweeft. Veel liefde voor Down The Rabbit Hole, Lowlands, Sziget en als het mag de wereld rondreizen.

Meer van Dianne