MGMT is al sinds hun debuut in 2007 een graag geziene gast op de festivals. Deze zomer is het elektropop-duo terug. Afgelopen weekend trapten ze de Little Dark Age tour af op het Amerikaanse Firefly Festival. Deze show maakt ons lekker warm voor de optredens op Down The Rabbit Hole en Rock Werchter. Wat we kunnen verwachten? De volgende vier punten. 

1. Kort maar krachtig

MGMT Setlist Firefly Music Festival 2018 2018, Little Dark Age

Andrew VanWyngarden en Ben Goldwasser hebben een korte, maar krachtige setlist samengesteld. De Little Dark Age festivaltour zou natuurlijk niet compleet zijn zonder nieuw materiaal. Niet zo gek dus dat maar liefst zes van de tien tracks afkomstig zijn van het nieuwste MGMT album. Daarnaast wordt de setlist opgevuld met oude meezingers als ‘Electric Feel’ en ‘Kids’.

2. Swingen op oude hits

Over oude meezingertjes gesproken; daar moet natuurlijk op gedanst worden. Met vier tracks van debuutalbum Oracular Spectacular brengt de band het publiek terug naar hun oude gloriedagen. Probeer maar eens stil te staan bij ‘Electric Feel’, ‘Kids’, ‘Time to Pretend’ en ‘Youth’. Ooh girl!

3. Een geweldige aankleding

Met een brede lach kijkt VanWyngarden door zijn opvallende montuurtje uit over de festivalweide. Achter hem vullen prachtige projecties op een gigantisch led scherm het podium. Verder is het podium opgeleukt met zuilen en plantjes. Al met al een gezellige aankleding, maar wat is dat in de hoek van het podium? Is dat…

4. De clown

#mgmt #fireflymusicfestival #firefly2018 #fireflymusicfestival2018 #firefly #day4

Een bericht gedeeld door Amanda (@manders_10057) op

Yup. Voor een ieder die niet zeker weet bij welke tour ze ook alweer aanwezig zijn, neemt de gele clown alle twijfel weg. De aparte verschijning is te zien op de cover van het laatste MGMT album Little Dark Age, en kennelijk mag hij mee op tour. Laten we hopen dat hun gele vriend ook op het Rock Werchter en Down The Rabbit Hole podium past. Kunnen we ook nog een beetje lachen!

MGMT


De Amerikaanse electropopgroep MGMT zag in 2002 het licht. De band wordt gevormd door Andrew VanWyngarden en Ben Goldwasser. Live wordt de bezetting echter opgeschaald tot een zes man sterk collectief. MGMT gooide met hun debuutalbum Oracular Spectacular direct hoge ogen; op dit album stonden onder meer wereldhits als ‘Kids’, ‘Time To Pretend’ en ‘Electric Feel’.De laatste jaren is het echter behoorlijk stil geweest rondom de band. Afgelopen zomer kwamen de heren ineens met het heuglijke nieuws dat een nieuwe plaat – genaamd Little Dark Age – af is. Een paar maanden geleden verscheen de eerste single, ‘Little Dark Age’, het hele album verscheen op 9 februari. Komende zomer staan ze op onder andere Down The Rabbit Hole, Rock Werchter, Mad Cool en NOS Alive.

Down The Rabbit Hole 2018

Van 29 juni tot en met 1 juli vindt Down The Rabbit Hole 2018 plaats. Met onder meer Queens Of The Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds en Anderson. Paak & The Free Nationals als headliners wordt er flink uitgepakt voor de alweer vijfde editie. Kortom: de verwachtingen zijn hooggespannen. Het festival werd in het festivalrapport van 2017 nog het leukste festival genoemd vanwege de sfeer en aankleding. Gaat DTRH dat dit jaar evenaren?

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.