Het is alweer twee jaar geleden dat CHVRCHES voor het laatst in Nederland te zien was, maar komende vrijdag is het dan eindelijk weer zover: dan zal de band Stage Two afsluiten op Best Kept Secret. Hoogtijd om je alvast voor te bereiden met hun show op Glastonbury 2016.

Met inmiddels drie albums op zak, waaronder het vorige week uitgebrachte Love Is Dead, is CHVRCHES klaar voor de zomer. Voor de groep is het festivalseizoen vorige week dan ook van start gegaan met een optreden op The Biggest Weekend. Naast Best Kept Secret doet de band onder andere ook Rock Werchter en NOS Alive aan. Heb je niet de mogelijkheid om CHVRCHES op de festivals te bewonderen, maar wil je de band toch niet missen? Geen zorgen, want komend najaar geeft de groep shows in onder meer TivoliVredenburg en de Ancienne Belgique. Geniet dus alvast van wat dit jaar nog komen gaat met onderstaand optreden.

CHVRCHES

 

CHVRCHES is een electropop-band die opgericht is in Glasgow. Omdat de band lastig te vinden zou zijn op het internet werd de ‘u’ in churches veranderd naar een ‘v’. Het eerste album van CHVRCHES kwam uit in 2013 waarna de band in 2014 onder andere op Best Kept Secret te vinden was. In 2015 stonden de Schotten voorafgaand aan het nieuwe album op Pukkelpop. Door technische problemen werd dit optreden echter afgebroken. In 2016 brachten ze hun tweede album uit. Dat jaar waren ze ook te zien op onder meer Lowlands en Pukkelpop. Dit jaar brengt de driekoppige band hun derde en nieuwste album naar Best Kept Secret en Rock Werchter.