Vanavond staan de heren van Foo Fighters als headliner op het podium van Rock Am Ring. Voor de thuisblijvers is er goed nieuws. Vanaf 21:30 wordt er een livestream uitgezonden van deze show. 

Via de website van Rock Am Ring zijn veel optredens online te volgen. Waar gister Muse te zien was, zijn vanavond Dave Grohl en co aan de beurt. Het gehele optreden van de Amerikaanse rockers kan je hier volgen. Begin juni heeft de band de oversteek van Amerika naar Europa gemaakt voor het festivalseizoen. Deze tour staat in het teken van het laatste album; Concrete and Gold. In Nederland zijn de heren later deze maand te zien op Pinkpop. Een mooi voorproefje voor wat we in eigen land kunnen verwachten.

Foo Fighters

Foo Fighters is een Amerikaanse rockband die bestaat uit zes leden. Dave Grohl richtte de band in 1994 op naar aanleiding van het uiteen vallen van Nirvana na de dood van Kurt Cobain. Hun nieuwe album Concrete and Gold kwam afgelopen september uit, en met dit album werd het startschot voor de tour gelost. Ook in 2018 is de band weer op festivals te vinden. De heren zijn onder meer voor Rock am Ring en Pinkpop aangekondigd!

Rock Am Ring 2018

Foto: Natasja Blouw/Festileaks

Rock am Ring en Rock im Park (het zusterfestival) vinden allebei plaats van 1 tot en met 3 juni op respectievelijk de Nürburgring en Zeppelinfeld Nürnberg. Onder meer Muse, Foo Fighters en Thirty Second To Mars geven acte de présence. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Rock am Ring kent de laatste jaren roerige edities. In 2016 had het festival te maken met ernstig noodweer. Op de eerste dag trokken er hevige onweersbuien over het festivalterrein en sloeg de bliksem in. Het festival werd uiteindelijk afgelast. In 2017 werd de eerste festivaldag afgelast wegens terreurdreiging. Afgelopen jaar stonden onder andere Rammstein, System Of A Down, Die Toten Hosen en Prophets Of Rage op het festival. Wil je weten hoe dat was? Check het festivalrapport! Voor meer informatie, check je de site.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.