Lowlands 2018 maakt wetenschapsprogramma bekend

Foto: Debbie Spaan/Festileaks
Manana Manana

Het wetenschappelijke programma van Lowlands 2018 is bekend. Dit jaar zijn er meerdere onderzoeken van LL Science en organiseert VPRO Tegenlicht meerdere activiteiten.

Naast de vele bands en dj’s biedt Lowlands ieder jaar ook een flinke portie intellectueel vermaak. Dus als je even toe bent aan wat anders na al die bandjes kan je terecht bij het wetenschapsprogramma LL Science. Dit jaar werkt Lowlands samen met acht universiteiten die elk een ander onderzoek presenteren. Zo kan je hints spelen met robots van de universiteit van Tilburg of je alcoholpromillage meten bij het IMEC.

De rest van het wetenschapsprogramma wordt ingevuld door de VPRO. Zo organiseren ze elke dag om 17:00 een Wetenschapsquiz in de Echo. Daarnaast zijn er meerdere ‘tegenlicht talks’ over hoe de toekomst van de mens er uit kan komen te zien. Als je dit allemaal te intensief vindt, kun je ook afleveringen van VPRO Tegenlicht kijken die tijdens Lowlands vertoont worden.

Het hele wetenschapsprogramma vind je hier.

Lowlands 2018

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

In 2018 vindt Lowlands plaats van 17 t/m 19 augustus. Afgelopen jaar vierde het festival haar 25e verjaardag. Toen waren Mumford & Sons, Editors en The xx de headliners. Dit jaar kun je optredens van onder meer Kendrick Lamar, The War On Drugs, Gorillaz en N.E.R.D verwachten. Voor meer informatie over Lowlands kun je terecht op de officiële website en onze programmapagina. Wil je mee speculeren over de verdere line-up van Lowlands? Praat dan mee op ons forum.

Nu de line-up al aardig gevuld begint te raken is het tijd voor de voorpret. Luister daarvoor onze Lowlands 2018-playlist!