Onderaan de Down The Rabbit Hole-poster: maak kennis met Parcels

Parcels press shot

De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Onderaan de Poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van drie video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Parcels op Down The Rabbit Hole!

Parcels wordt officieel opgericht in 2014, als vijf vrienden – na diverse experimenten in diverse muzikale genres – besluiten zich te gaan richten op het maken van elektronische muziek. Ze nemen hun eerste EP (Clockscared, 2015) op in hun laatste jaar op de middelbare school in Byron Bay, Australië. Na het afronden van het schooljaar, besluiten ze de zonnige Australische kustplaats te verruilen voor het trendy Berlijn waar ze snel in de kijker van het Franse label Kitsuné springen. Niet veel later zijn ze in het bezit van een platencontract én gigs op o.a. MS Dockville.

  • Wie: Parcels
  • Wanneer: 29 juni 2018 van 22:30 – 23:30
  • Waar: Down The Rabbit Hole, Fuzzy Lop
  • Wat: electro funk

1. Parcels x Daft Punk = ‘Overnight’

De meeste beginnende bands timmeren jaren aan de weg en breken nooit door, sommigen misschien na jarenlang buffelen. Parcels gaat het echter voor de wind. Na de verhuizing en eerste releases bij label Kitsuné, stromen de boekingen binnen. Maar daar blijft het niet bij; tijdens hun allereerste show in Frankrijk worden ze namelijk opgemerkt door niemand minder dan… Daft Punk! Het Franse duo is zelfs zo onder de indruk, dat het aanbiedt een track te produceren. In de zomer van 2017 brengen ze dan ook gezamenlijk de single ‘Overnight’ uit, waardoor Parcels in de media nu genoemd wordt als protegé van Daft Punk.

2. Optreden op het belangrijkste festival in Europa: Glastonbury 2017

Samenwerken met Daft Punk is natuurlijk al een enorme mijlplaal in een muziekcarrière, maar daar houdt het voor Parcels niet bij op. In dezelfde zomer staat de jonge groep namelijk geprogrammeerd op het grootste festival van Europa (en misschien wel de wereld): Glastonbury. Natuurlijk zijn de bandleden hiervan nog het meest onder de indruk en ze zeggen dan ook in de aankondiging:

“When we moved to Berlin we had a to-do list on our fridge…
– Find a Flat
– Make Grocery Money
– Buy Instruments
– Glastonbury
So this just feels surreal. Too cool! x”

3. De zegetocht wordt voortgezet in 2018 met ‘Tieduprightnow’

Eén ding is zeker: op Down The Rabbit Hole gaan we sowieso getrakteerd worden op nieuw materiaal. Eind april is namelijk de nieuwste single verschenen met de titel ‘Tieduprightnow’ en later dit jaar zal dan ook ein-de-lijk het debuutalbum verschijnen. Die nieuwe track klinkt weer lekker funky en die sound vertoont onmiddellijk weer veel gelijkenis met het oeuvre van Daft Punk (en misschien een touch of Chic). Zowel de single als bijbehorende clip zorgen voor een instant summer vibe; dat belooft dus feest op de festivals! Hoe lang nog tot Down The Rabbit Hole?

Down The Rabbit Hole 2018

Van 29 juni tot en met 1 juli vindt Down The Rabbit Hole 2018 plaats. Met onder meer Queens Of The Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds en Anderson. Paak & The Free Nationals als headliners wordt er flink uitgepakt voor de alweer vijfde editie. Kortom: de verwachtingen zijn hooggespannen. Het festival werd in het festivalrapport van 2017 nog het leukste festival genoemd vanwege de sfeer en aankleding. Gaat DTRH dat dit jaar evenaren?

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen