Opwarmen voor Down The Rabbit Hole: Eerste festivalconcert Nick Cave

Nick Cave & The Bad Seeds

Afgelopen weekend trapte Nick Cave z’n festivaltournee af met een mooie show op het Spaanse Primavera sound. Binnenkort is Cave te zien op ons eigen Down The Rabbit Hole. Kunnen we nog iets leren van zijn show in Spanje? Jazeker! 

Een nieuwkomer hoeven we Nick Cave niet meer te noemen: de zanger maakt ondertussen al vier decennia muziek. Gelukkig weet hij ons nog vaak genoeg te verrassen. Niet zo gek dus dat we zo enorm uitkeken naar zijn eerste festivalshow van dit jaar op Primavera Sound. Dit zijn 5 dingen die ons opvielen aan zijn show.

1. Een nieuwe setlist

Nick Cave & The Bad Seeds Setlist Primavera Sound 2018 2018

Goed nieuws voor iedereen die Nick Cave vorig jaar nog in de Ziggo Dome heeft gezien: je kunt dit jaar genieten van een volledig vernieuwde setlist. De zange laat een mooie selectie aan albums de revue passeren. Van zijn debuutplaat From Her to Eternity, tot het meest recente Skeleton Tree. Opvallend genoeg ontbreekt ‘Into My Arms’, volgens jullie Cave’s best track.

2. Een vol podium tijdens de laatste drie nummers

Nick Cave and his sect on stage …..#nickcave #primaverasound2018 #barcelona #parcdelforum

Een bericht gedeeld door guherabaci (@guherabaci) op

Tijdens de laatste drie nummers nodigt Nick Cave meer dan 50 mensen uit op het podium. Binnen no-time staat het hele podium vol met fans die het publiek voorgaan in het dansen, zingen en springen. De kers op de taart voor de toch al opperbeste sfeer.

3. Energie wordt afgewisseld met ingetogen momenten

Tijdens de enorm energieke show neemt Nick Cave af en toe gas terug met een rustig nummer. En dat is maar goed ook, want na al dat meeschreeuwen ben je wel toe aan een adempauze. Bovendien zijn het deze momenten waarop het rauwe, emotionele stemgeluid van Cave de meeste indruk maakt.

4. Nick Cave is nog lang niet oud…

Hij duikt dan misschien niet het publiek in, maar veel scheelt het niet. Cave rent, springt, kruipt over het podium en weet ook de catwalk goed te vinden. De Australische zanger mag dan misschien al 60 jaar oud zijn; hij gedraagt zich gelukkig niet naar z’n leeftijd. Yeah, yeah, yeah, yeah!

5. … En ook The Bad Seeds zijn goed op dreef


Nick Cave is niet de enige die zich helemaal laat gaan op het podium. Ook de leden van zijn begeleidende band The Bad Seeds kunnen er wat van. Van snerende gitaarpartijen tot fantastisch creatief vioolspel, alles is perfect afgestemd op Cave’s melancholische stem. Laten we hopen dat ze op Down The Rabbit Hole nog energie over hebben!

Beste 20 Nick Cave tracks op Spotify

Eerder dit jaar vroegen we jullie nog wat jullie favoriete tracks zijn van Nick Cave en z’n Bad Seeds. ‘Into My Arms’ kwam als winnaar uit de bus, maar ontbrak in de setlist op Primavera Sound. Gelukkig kun je de gehele top 20 terugluisteren op ons Spotify-kanaal.

Down The Rabbit Hole 2018

Van 29 juni tot en met 1 juli vindt Down The Rabbit Hole 2018 plaats. Met onder meer Queens Of The Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds en Anderson. Paak & The Free Nationals als headliners wordt er flink uitgepakt voor de alweer vijfde editie. Kortom: de verwachtingen zijn hooggespannen. Het festival werd in het festivalrapport van 2017 nog het leukste festival genoemd vanwege de sfeer en aankleding. Gaat DTRH dat dit jaar evenaren?

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen