Weerbericht Down The Rabbit Hole 2018: “Het is perfect festivalweer, zeker voor de zonaanbidder”

1313
Down The Rabbit Hole 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

De weersverwachting voor Down The Rabbit Hole 2018 is fantastisch. Het festivalweer scoort dan ook drie keer een tien. De weersvoorspelling is dan weliswaar perfect, maar vergeet vooral niet te smeren, te drinken én te eten. Meteoroloog Johnny Willemsen van Weeronline bespreekt het weerbericht van Beuningen.

Vrijdag 29 juni

Verwachting: Zonovergoten, nagenoeg onbewolkt, matige noordenwind
Temperatuur: 27°C
Aankomsttijd: Maakt niet uit
Kledingadvies: In de ochtend een vestje, daarna t-shirt en korte broek
⛺ NachtMiddernacht 19°C, een heldere nacht
Weercijfer: 10

“De ochtend begint rond de 12°C. Aan het begin van de middag is het dan rond 25°C. Tijdens de heetste periode van de dag, tussen drie en zes uur, kan het tot 27°C worden. De zon is ontzettend krachtig voor Nederlandse begrippen, zelfs bijna op zijn krachtigst. Je kan dan binnen een kwartier verbanden zonder zonnebrandcrème.”

Zaterdag 30 juni

☀ Verwachting: Zonovergoten, nagenoeg onbewolkt, noordoostenwind
Temperatuur: 29°C
? Kledingadvies: In de ochtend een vestje, daarna t-shirt en korte broek
⛺ Nacht: Middernacht 20°C, een heldere nacht
Weercijfer: 10

“De ochtend begint rond de 13°C. Begin van de middag is het al over de 25°C, waarna het tot 29°C kan worden. De temperatuur is weliswaar echt hoog, maar de luchtvochtigheid valt mee. Het voelt daardoor niet super drukkend aan. Vanaf een uur of zes daalt de temperatuur geleidelijk naar 20°C om middernacht.”

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Zondag 1 juli

Verwachting: Zonovergoten, nagenoeg onbewolkt, oostenwind
Temperatuur: 29°C
? Kledingadvies: In de ochtend een vestje, daarna t-shirt en korte broek
⛺ Nacht: Middernacht 20°C, een heldere nacht
Weercijfer: 10

“Zondag heeft exact hetzelfde weerbeeld als zaterdag, alleen de wind komt uit het oosten. Omdat het niet drukkend heet is, heb je minder snel door dat je kan uitdrogen. Het advies is daarom om te blijven drinken, maar óók te blijven eten zodat het lichaam het vocht vasthoudt. Maandagochtend is het minimaal 13°C rond een uur of zes. De temperatuur loopt daarna weer echt hard op.”

Down The Rabbit Hole 2018

Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Van 29 juni tot en met 1 juli vindt de vijfde editie van Down The Rabbit Hole plaats. Met onder meer Queens Of The Stone Age, Nick CaveAnderson. Paak & The Free Nationals en MGMT belooft deze jubileumeditie eentje voor in de boeken te worden. Het festival blinkt uit door de uitstekende sfeer en de unieke locatie in Beuningen, wat wel uit het festivalrapport van 2017 blijkt. Hierin werd het festival namelijk uitgeroepen tot het leukste festival genoemd vanwege de sfeer en aankleding. Gaat Down The Rabbit Hole dat dit jaar evenaren?

Content Manager | Nieuws, video, interviews en weerman in opleiding

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.