Het nieuwe album The Now Now van Gorillaz is nog maar net gelanceerd als wij ons voorbereiden op een aantal mooie festivalconcerten van de virtuele band op Rock Werchter, Sziget en Lowlands. Wat kunnen we verwachten? Het antwoord lees je hieronder.

1. Een uitgebreide setlist

Gorillaz Setlist Sónar 2018 2018, The Now Now Tour

Tijdens de eerste paar festivalconcerten van Gorillaz in 2018 kwamen iedere keer maar liefst zeven nummers van het nieuwe album The Now Now aan bod. Daarnaast kunnen de oude vertrouwde hitjes als ‘On Melancholy Hill’ en ‘Feel Good Inc’ uiteraard niet ontbreken. De uitvoeringen van de tracks zijn live altijd retestrak. Bijzijn is meemaken dus!

2. Visualz, visualz, visualz

Eén van de belangrijkste elementen waar Gorillaz bekend om staat, zijn natuurlijk de visuals. Striptekenaar en medeoprichter Jamie Hewlett steekt bij iedere tour zijn nek uit om voor de fans een ultieme fantasiewereld te creëren. De beelden die je op de achtergrond te zien krijgt tijdens concerten van Gorillaz zijn het resultaat van Hewlett’s creatieve geest.

3. De bandleden

2-D, Noodle, Russel Hobbs en Murdoc Niccals zijn ook afkomstig uit de hersenpan van Hewlett. Deze fictieve karakters vormen de bandleden en dragen daarmee de verantwoordelijkheid voor de muziek. Het idee hierachter was dat voormalig Blur-frontman Damon Albarn zich op deze manier aan andere muziekstijlen kon wagen. Dit festivalseizoen zullen de bandleden weer vol enthousiasme hun nummers ten gehore brengen.

4. Electro vibes rechtstreeks uit de ruimte

Als het aan Gorillaz ligt, is niets te gek. Tijdens de show worden spacende synthesizers en whammy-pedaaltjes ingezet om ervoor te zorgen dat je in een soort trance raakt. Wanneer je je ogen sluit, krijg je een auditieve ervaring van een raketvlucht naar Mars. En laten we eerlijk zijn, alleen écht goede bands kunnen dat veroorzaken. Nog een prettige vlucht gewenst.

5. Set Closer: ‘Clint Eastwood’

‘I ain’t happy, I’m feeling glad. I got sunshine in a bag. I’m useless but not for long. The future is coming on.’ Deze zinnen vormen het refrein van een van de meest geliefde hits uit de zeroes. De catchy melodie in combinatie met de rapteksten en de onmiskenbare melodica-sound maken dit nummer tot een heerlijke setcloser.

Gorillaz

De virtuele band, bestaande uit 2-D, Murdoc Niccals, Noodle en Russel Hobbs, begon in 1998. Het debuutalbum verscheen pas drie jaar later, waar hits als ‘Clint Eastwood’ en ’19-2000′ op staan. In een redelijk rap tempo verschijnen er nog drie studio-albums, maar horen we na The Fall ineens niets meer. Na zes jaar radiostilte werd dan eindelijk in 2017 Humanz uitgebracht, waarmee de groep weer ging optreden. Na diverse zaalshows, wordt de tour in 2018 voortgezet op de festivals, waaronder Rock Werchter, Sziget en ons eigen Lowlands.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.