Lyrics Quiz: Hoe goed ken jij de teksten van Gorillaz?

Gorillaz_Rock_Werchter2018
Photo credit: Festileaks (Rock Werchter 2018)

Ze stonden al op de weide van Rock Werchter en in de komende weken doen ze Lowlands en Sziget 2018 aan: Gorillaz. Het is altijd fijn om van tevoren te weten of je de lyrics van de gearriveerde gast wel kent; hoog tijd dus om je kennis van Gorillaz te testen!

Deze keer in de Lyrics Quiz: Gorillaz. De geanimeerde publiekslieveling is druk aan het touren door Europa. Terwijl we van de geweldige graphics genieten, willen we uiteraard ook de nummers mee kunnen zingen. In de quiz ontbreken enkele woorden: aan jou de taak om de lyrics compleet te maken. Acht je jezelf een kenner of ben je nieuwsgierig hoe ver je komt? Test hier of je klaar bent voor een show van Gorillaz.

Lyrics Quiz

Gorillaz

De virtuele band, bestaande uit 2-D, Murdoc Niccals, Noodle en Russel Hobbs, begon in 1998. Het debuutalbum verscheen pas drie jaar later, waar hits als ‘Clint Eastwood’ en ’19-2000′ op staan. In een redelijk rap tempo verschijnen er nog drie studio-albums, maar horen we na The Fall ineens niets meer. Na zes jaar radiostilte werd dan eindelijk in 2017 Humanz uitgebracht, waarmee de groep weer ging optreden. Na diverse zaalshows, wordt de tour in 2018 voortgezet op de festivals, waaronder Rock Werchter, Sziget en ons eigen Lowlands.

20 Best Tracks op Spotify

Eerder vroeger we jullie naar jullie favoriete Gorillaz-tracks. Hier kan je de gehele top 20 nog eens rustig terug luisteren. Heb je een dringende behoefte aan meer van dit soort muzikale overzichtjes? Check dan ook ons Spotify-kanaal!