Weerbericht Welcome To The Village 2018: “De kans op regen dit weekend is ontzettend klein”

welcome to the village

De weersverwachting voor Welcome To The Village 2018 is zomers. De weersvoorspelling is regelmatig zon, wolken en wellicht een spatje regen. Meteoroloog Johnny Willemsen van Weeronline bespreekt het weerbericht van Leeuwarden.

Donderdag 19 juli

?️Verwachting: Veel zon, stapelwolken, droog, zwakke tot matige noordoostenwind
?Temperatuur: 24°C
?Aankomsttijd: Maakt niet uit
?Kledingadvies: Lange broek, t-shirt en vest voor later op de avond
Nacht: Middernacht 15°C, zomerslaapzak volstaat
?Weercijfer: 9

“Donderdag is een zonnige dag. En daarom is het aangenaam weer voor buitenactiviteiten. In de avond koelt het iets af. Rond middernacht is het 15°C, dan is een korte broek wel fris.”

Vrijdag 20 juli

?️Verwachting: Veel zon, stapelwolken, droog, oostenwind en later noordenwind
?Temperatuur: 26°C
?Aankomsttijd: Maakt niet uit
?Kledingadvies: Korte broek, t-shirt en vest (en eventueel lange broek) voor later op de avond
Nacht: Middernacht 17°C, zomerslaapzak volstaat
?Weercijfer: 9

“Door de oostenwind wordt het iets warmer dan op vrijdag. Doordat de wind weer draait naar een noordenwind koelt het later op de dag weer iets af. In het zuiden en oosten van Nederland is er een kans op een onweersbui, maar niet in Friesland.”

Zaterdag 21 juli

?️Verwachting: Veel zon, stapelwolken, waarschijnlijk droog, noordenwind
?Temperatuur: 24°C
?Aankomsttijd: Maakt niet uit
?Kledingadvies: Korte broek, t-shirt en vest (en eventueel lange broek) voor later op de avond
Nacht: Middernacht 16°C, zomerslaapzak volstaat
?Weercijfer: 6

“De dag begint droog en zonnig. Er zijn meer stapelwolken dan op donderdag en vrijdag. In de eerste helft van de middag is er een hele kleine kans op een bui, zo tussen de 10% en 20% kans. Er staat meer wind dan voorgaande dagen waardoor het iets frisser aanvoelt.”

Zondag 22 juli

?️Verwachting: Zon, stapelwolken, droog, noordwestenwind
?Temperatuur: 22°C
?Aankomsttijd: Maakt niet uit
?Kledingadvies: Lange broek, t-shirt en vest voor ’s avonds
Nacht: Middernacht 15°C, zomerslaapzak volstaat
?Weercijfer: 7

“Dit is de ‘koudste’ dag van het weekend. Er staat een noordwestenwind, dat is vaak in de zomer de koudste windrichting in Friesland. Het blijft wel droog en er is redelijk wat zon. Het is dus geen slecht weer. Het koelt in de avond af tot een graad of 17°C. Het maakt op maandagochtend niet uit hoe laat je vertrekt van de camping. Volgende week wordt het weer volop zonnig. Hoe later je van de camping vertrekt, hoe warmer het is.”

Welcome To The Village 2018

Foto: Welcome to The Village

Het festival Welcome To The Village vindt komende zomer plaats van 19 tot en met 22 juli. Locatie van het spektakel is ook komend jaar recreatiegebied de Groene Ster, net buiten Leeuwarden. Dit ondanks eerdere berichten over een mogelijke verhuizing. Je kunt het hele weekend genieten van optredens van Mark Lanegan, Warhaus en JOHAN.  Voor € 99,- heb je een combiticket inclusief camping. Een weekendticket zonder camping kost € 79,-. Vanaf 1 juni wordt dit een tientje duurder. Wil je één dag van het festival meepikken? Prijzen voor dagkaarten variëren tussen de €45,- en €60,-. Meer informatie over het festival vind je hier.