De 20 beste optredens van Lowlands 2018, volgens jullie

Gorillaz - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

We vroegen alle Lowlands 2018-gangers om een top-5 samen te stellen van de beste acts die ze gezien hebben op het festival. Benieuwd of jouw favoriete acts er tussen staan? Scroll dan snel verder!

De line-up van Lowlands was deze editie volgens sommige bezoekers een ondergeschoven kindje. “Ik heb het naar mijn zin, maar er wordt weinig gewowd op deze Lowlands,” lazen we al in het Festivalrapport. Het kan volgend jaar misschien iets spectaculairder, maar toch kregen we tientallen toplijstjes ingestuurd van Lowlands fans uit het hele land. We telden alle stemmen bij elkaar op en stelden deze top 20 samen.

20. Bazart

Bazart - Lowlands 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

19. Bicep

18. San Holo

17. Amyl And The Snifflers

Amyl and the sniffers - Lowlands 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

16. Gorgol Bordello

Gogol Bordello
Gogol Bordello via FKP Scorpio (Dan Efram)

15. Marlon Williams

14. Dropkick Murphys

Dropkick Murphys
Foto: Tim Tronckoe

13. The Fever 333

12. Dua Lipa

Dua Lipa
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

11. King Gizzard & The Lizard Wizard

king gizzard

10. Miles Kane

Miles Kane - Lowlands 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

9. Amenra

Foto: Stephan van Fleteran

8. BROCKHAMPTON

BROCKHAMPTON - Lowlands 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

7. Bonobo

6. Spinvis

5. N.E.R.D.

NERD - Lowlands 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Hoewel recensenten minder enthousiast waren over N.E.R.D. was het Lowlands publiek dat gelukkig wel. Het geluid was hier en daar niet helemaal goed afgesteld, maar dat mocht de pret niet drukken. In het begin speelde N.E.R.D. hun danceplaten en later barstte het feest pas echt uit zijn voegen. De hits die eerst niet leken te komen waren nog niet vergeten. ‘She Likes to Move’ en ‘Rockstar’ zijn nog steeds publieksfavorieten en de meest recente track ‘Lemon’ wordt zelfs twee keer gespeeld deze zaterdagavond. Helaas deden de nummer 4 en 5 geen Eddie Jack op het nummer ‘Get Lucky’ waarbij Pharrell Williams en Nile Rodgers samen met Daft Punk deze plaat produceerden.

4. Nile Rodgers & Chic

Neil Rogers & Chic - Lowlands 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

“Hé, staat Chic in de Brav..?” Voordat je Bravo kan zeggen staat het daar al helemaal afgeladen met de fans van Nile Rodgers en zijn band. Deze man heeft misschien wel de meeste hits van heel Lowlands op zijn naam staan en geeft je gegarandeerd één groot discofeest. Zit je in een dipje? Na Chic echt niet meer, ze laten iedereen dansen, heel Lowlands is meer dan welkom. In zijn kanariegele pak speelt hij ‘Get Lucky’, ‘We Are Family’, Let’s Dance’ en ‘Upside Down’. Wie kent deze klappers niet? Wat een domper als je net buiten de Bravo viste, gelukkig kun je het nog terugkijken.

3. Kendrick Lamar

Kung Fu Kenny op #3! Deze gedroomde headliner maakte de verwachtingen op de afsluitende zondagavond dubbel en dwars waar. Nog nooit gingen zoveel mensen helemaal tot het gaatje bij de vernieuwde Alpha. Geen ruimte? Geen probleem, dan klimmen we toch massaal de palen in! Het hele veld ging op en neer en het is bijna zeker dat men in Flevoland nog moet bijkomen van deze aardbeving genaamd Kenny.

2. The War On Drugs

The War On Drugs - Lowlands 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De rillingen lopen over je lijf als The War On Drugs het podium bestijgt. Deze show is echt een pareltje op het werk van de Amerikanen. De heren bespeelden het magische ‘sunset slot‘ met een geweldige flow. Even lijkt het erop dat de gitaar van frontman Adam Granduciel het begeeft, maar gelukkig kan ‘Red Eyes’ nog worden afgemaakt. Een heerlijke nummer twee.

1. Gorillaz

Gorillaz - Lowlands 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Vanaf de vierde plek op Rock Werchter klimt Gorillaz op Lowlands naar dé felbegeerde nummer 1 positie. De headliner van 2018 die perfect op de Alpha bühne past. Tijdens deze gig smelten cartoons, muziek en band helemaal samen. Alle hits komen natuurlijk voorbij (‘Feel Good Inc.’, ‘On Melancholy Hill’, ‘Clint Eastwood’), maar het zijn de relatief nieuwe tracks als ‘Strobelite’ en ‘Garage Palace’ die hoogtepunten van de set vormen. En wanneer de band met ‘Natural Woman’ een ode brengt aan de pas overleden Aretha Franklin staat het kippenvel op ieders armen. Een verdiende nummer 1 voor Lowlands 2018.

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.