Lowlands 2018, dag #3: een zinderende Kendrick, de Festileaks Meet-up en Tim Hofman

Sfeer terrein - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Het meest legendarische weekend van de zomer is aan zijn einde gekomen. Maar om de herinnering levend te houden blikken we terug op de laatste dag van Lowlands 2018. Het was een dag waarin Kendrick Lamar de show stal, Tim Hofman even kwam buurten en de eerste Festileaks Meet-up plaatsvond. 

Tim Hofman komt langs bij San Holo

Tijdens de set van Future Bass-artiest San Holo kreeg het publiek een leuke verrassing. Presentator Tim Hofman sloot namelijk gezellig aan en liet zijn gitaarskills zien. Volgens Holo gaan hij en Hofman ‘way back’ en speelden ze vroeger wel eens samen wat deuntjes op de gitaar. Tijdens het gastoptreden spelen de heren samen ‘Seven Nation Army’ en Holo’s versie van ‘Song 2’ het publiek werd er gelukkig niet #BOOS om, want ze zongen uitzinnig mee.

Takken zwaaien op het Piratenfestijn


We kennen het fenomeen voornamelijk van Kees van Hondt, maar ook bij het Piratenfestijn in de Lima werd er uitzinnig met takken gezwaaid. Tijdens deze show speelden er bands die een dodelijke combi van Keltische folk en Caribische vibes ten gehore brengen waar je onmogelijk bij stil kan blijven staan. Waar de takken vandaan kwamen is nog een mysterie, maar ze zorgden er samen met de opblaasflamingo’s en -papegaaien voor een tropisch gevoel.

De Festileaks Meet-up

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2315163401861548&type=1&l=639b0b02be

De eerste officiële community meeting van Festileaks is een feit! Op de laatste dag van Lowlands konden onze lezers kennis maken met enkele redactieleden onder het genot van een lekkere mojito. Voor de Hacienda kwamen enkele trouwe lezers tezamen voor dansjes en serveerden wij de drankjes uit. Wat ons betreft zeker een van de hoogtepunten van het weekend. Check de foto’s in het album hierboven of deze link jullie prachtige dansjes.

Kendrick breekt de tent af


Ondanks de vele fantastische shows die Lowlands 2018 gekend heeft weet er een toch met kop en schouders er bovenuit te steken. Pulitzer Kendrick weet hoe hij een publiek moet vermaken en hield zich dan ook niet in. Het veld voor de Alpha puilde uit van de mensen. Sommigen mensen was het wat teveel en besloten om wat meer ruimte op te zoeken in een van de palen van de tent. Gedurende de show volgden meer mensen hun voorbeeld totdat in elke paal wel mensen van de zinderende show zaten te genieten. Een mooie krans om een prachtig weekend!

Lowlands 2018

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Volgende week vindt de 26e editie van het festival in Biddinghuizen plaats, van 17 t/m 19 augustus. Afgelopen jaar vierde het festival haar 25e verjaardag. Toen waren Mumford & Sons, Editors en The xx de headliners. Dit jaar kun je optredens van onder meer Kendrick Lamar, The War On Drugs, Gorillaz en N.E.R.D verwachten. Tickets voor de aankomende editie zijn ondertussen uitverkocht. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de officiële website.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.