4 dingen die we verwachten van Ben Howard op Lollapalooza Berlin 2018

Ben Howard
Ben Howard, @Kamiel Scholten Fotografie

Nadat hij zich een aantal jaren heeft gericht op A Blaze Of Feather, is Ben Howard terug. Lollapalooza Berlin 2018 mag zich rijk rekenen: als een van de weinige festivals hebben zij de Brit deze zomer weten te strikken. Festileaks vertelt je graag wat je van zijn show kunt verwachten.

1. Een verrassende setlist

Ben Howard Setlist Montreux Jazz Festival 2018 2018, Noonday Dream Tour

Het Montreux Jazz-festival in Frankrijk was begin juli ook een van de gelukkigen. Hier zien we een opvallende setlist. Maar liefst tien nummers zijn afkomstig van het recent verschenen Noonday Dream. Geen set voor het typische ‘Keep Your Head Up’-publiek dus. Een voorbode voor Lollapalooza Berlin? Of toch te niche voor een groter festival?

2. Nummers van het nieuwe album

Hoe dan ook, je kunt er zeker van zijn dat Noonday Dream vertegenwoordigd zal zijn op de setlist. Het in juni verschenen album kwam voor sommige fans als een verrassing: het is minder mainstream dan we gewend zijn van de Brit. Sommige nummers hadden dan ook niet misstaan op een album van, zeg, Radiohead. Dat hij zijn nieuwer werk in ieder geval goed in de vingers heeft, bewees hij in mei al bij talkshowhost Jools Holland.

3. Heerlijk wegdromen …

Welke nummers het ook worden, een ding is zeker: het stemgeluid van de Brit is onovertroffen. Of je nou tijdens Lollapalooza vooraan staat, of ergens op de weide ligt te picknicken, je bent in voor een (mentaal) rustmomentje. En zeg nou zelf, dat is tijdens een druk festivalweekend ook wel eens lekker.

4. De perfecte band

Je zou het door zijn status als singer-songwriter bijna vergeten, maar Ben Howard staat natuurlijk niet alleen op het podium. Hij neemt namelijk ook zijn begeleidingsband mee. En ook die verdient complimenten. Niet voor de meest wervelende show, of meest energieke verschijning, maar vanwege het feit dat ze hun frontman perfect aanvullen. Met hun harmonieën en strijkinstrumenten tillen ze zijn muziek namelijk zienderogen naar een hoger niveau.

Ben Howard

Ben Howard
Ben Howard, @Kamiel Scholten Fotografie

Met zijn debuutalbum Every Kingdom heeft hij zichzelf volledig op de kaart gezet in de singer-songwriter scene. Dat was mede te danken aan het succes van nummers als ‘Keep Your Head Up’ en ‘The Fear’. In het najaar van 2014 verscheen zijn tweede album, I Forget Where We Were. Met dat album stond hij in 2015 op onder andere Lowlands en Glastonbury. Na die tour ging de Brit zich richten op het project A Blaze of Feather, maar nu keert hij onder eigen naam terug op het hoogste podium. Met het nieuwe album Noonday Dream zal hij in 2018 naast zijn zaaltour ook op de festivals Rock WerchterMad Cool Festival en Lollapalooza Berlin verschijnen.

Lollapalooza Berlin 2018

Photo: Johannes Riggelsen (Lollapalooza Berlin 2017)

Lollapalooza Berlin vindt dit jaar plaats op zaterdag 8 en zondag 9 september, in het Olympiapark in Berlijn. Dit jaar is alweer tijd voor de vierde editie van het festival. Lollapalooza weet altijd een sterke en divers programma neer te zetten. Zo stonden op eerdere edities artiesten als Radiohead, Foo Fighters en Hardwell. Dit jaar staan The Weeknd, The National, Imagine Dragons en Kraftwerk 3D bovenaan de poster. Tickets voor het hele weekend zijn te koop voor €139,-, terwijl dagkaarten €79,- kosten. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website.

Lollapalooza Berlin Logo

Lollapalooza Berlin 2023

Locatie
Duitsland
Berlijn, Duitsland
Datum 9-10 september 2023
Tickets Kopen