De 4 grootste kanshebbers voor Sziget 2019

Sziget 2018
Photo: Rockstar Photographers (Sziget 2018)

Aankomende donderdag maakt Sziget de eerste headliner voor 2019 bekend. Welke acts  maken er kans op een headlinespot op het Hongaarse festival? We hebben de vier grootste kanshebbers op een rijtje gezet.

Waar het festival vaak pas rond december/januari van zich laat horen, is Sziget er dit jaar uitermate vroeg bij. Nog maar drie daagjes wachten voordat een van Europa’s grootste festival de eerste headliner onthuld. Benieuwd welke artiesten een goede kans maken?  Check dan snel onderstaand overzicht met vier grote gegadigden voor een felbegeerde headlinepositie.

Ed Sheeran

Hoog bovenaan de nominatielijst staat Ed Sheeran. De goedlachse Brit kondigde onlangs aan zijn Divide tour te verlengen tot september 2019, wat betekent dat de Europese zomerfestivals zeker tot de mogelijkheden behoren. Tel daarbij op dat de zanger al een aantal nummers voor zijn volgende album voltooid heeft, en Ed Sheeran is een grote een kanshebber voor een Europese festivaltour. Heeft Sziget het geluk de Brit als eerste te mogen verwelkomen?

Coldplay

Diverse buitenlandse media lijken het zeker te weten: Coldplay gaat in 2019 festivals aandoen. Optredens op het Spaanse O Son Do Camiño en het Italiaanse Rock in Roma Summer Fest zouden (zo goed als) in kannen en kruiken zijn. Mogen meer Europese festivals zich opmaken voor een optreden van Chris Martin en de zijnen?

Voor de fans zou het met recht een verademing zijn. De laatste uitgebreide festivaltour van de heren stamt immers alweer uit 2011. Hoog tijd voor een nieuw rondje langs de Europese festivalweides dus!

Foo Fighters

Pinkpop 2018 Foo Fighters
Foto: Bart Heemskerk

Naast de popacts, maken ook rockers een goede kans op de eerste headlinerspot van Sziget 2019. Zo draait de Foo Fighters-geruchtenmolen ook voor 2019 weer op volle toeren. Bookmakers zien Dave Grohl en co als een grote favoriet voor het Engelse Reading & Leeds Festival, dat slechts enkele dagen na Sziget plaatsvindt.

Een aankondiging van Foo Fighters op Sziget zal in Hongarije ongetwijfeld met veel gejuich worden ontvangen. De laatste keer dat de heren het festival in Boedapest aandeden was maar liefst 21(!) jaar geleden, in 1997.

Metallica

metallica

Last, but not least: Metallica. Al in mei maakten de heren van Metallica bekend dat ze in 2019 opnieuw door Europa gaan touren. De data en locaties van de tour worden in september onthuld. Laat dat nou net het moment zijn dat Sziget de eerste headliner op het affiche noteert… Is 1+1 in dit geval 2? Het zou kunnen. Helaas lijkt het er op dat de nieuwe tour van Metallica een stadiontour betreft. Maar mogelijk houden de heren  ook enkele data in hun agenda vrij om een aantal festivals aan te doen. Misschien weten we 20 september wel meer.

Sziget 2019

Sziget Festival 2018

Sziget keert in 2019 terug voor de 27e editie. Het festival vindt plaats van 7 tot en met 13 augustus op het Óbuda-eiland, in hartje Boedapest. Voor de scherpe geest: het festival communiceert een dagje minder, maar duurt nog steeds even lang als voorgaande jaren. Dit om de laatste nacht van het festival niet te verwarren met een complete programmering gedurende de dag. Tickets voor het festival gaan op 1 oktober in de verkoop.

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Fred again..
Tickets Kopen