Het Groningse showcasefestival Eurosonic Noorderslag maakt vandaag een reeks van 21 nieuwe namen bekend voor de editie van 2019. In lijn met de focus van dit jaar zijn de meeste artiesten van Tsjechische en Slowaakse afkomst.

Eurosonic Noordeslag komt steeds dichterbij en dus druppelen ook nieuwe namen binnen. Maar liefst 21 ruwe diamanten zijn zojuist aangekondigd, waaronder Octavian, Vulpynes en Haerts. Alle nieuwelingen zijn terug te vinden in onderstaande video.

Het festival maakte eerder al bekend dat de focus van de aankomende editie zal liggen op de landen Tsjechië en Slowakije. Acts op het festival komen echter uit de hele wereld. Zo werden eerder al het Belgische hiphopduo Blackwave en de Britse band Boy Azooga aangekondigd.

Kaartverkoop

De kaartverkoop van ESNS is ook van start gegaan. Op de website van Eurosonic gaan de tickets pas op 19 oktober over de toonbank, maar grote fans kunnen nu al bij Plato in Groningen terecht voor een ticket.

Eurosonic Noorderslag 2019

Eurosonic Noorderslag 2019 vindt plaats van 16 tot en met 19 januari in Groningen. Het festival is een broedplaats voor nationaal en internationaal talent. Zo hebben Dua Lipa, Hozier, Roosevelt en Royal Blood hier hun eerste stappen gezet. Op de editie van 2018 waren onder andere AfterparteesMy BabyYUNGBLUD en Haevn te zien. Check voor meer informatie over dit festival de website.

Ook wordt op het festival ieder jaar de Popprijs en de European Festival Awards uitgereikt. De Popprijs voor de artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Dit jaar heeft Kensington de prestigieuze prijs gepakt. Bij de European Festival Awards worden de beste festivals van Europa beloond. Afgelopen editie gingen onder meer Sziget en Down The Rabbit Hole er met de prijzen vandoor.

Win 2 tickets voor Pohoda Festival!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets inclusief camping voor Pohoda Festival in Slowakije. Samen met een vriend of vriendin genieten van onder andere Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975 en Mura Masa onder een stralende zomerzon: kekke deal toch?