Eerste festivalshow voor Slipknot in 2019

Slipknot 2018

De Amerikaanse metalband Slipknot maakt de eerste festivalshow voor komend jaar bekend. Corey Taylor en consorten spelen op 10 augustus in hun thuisstaat Iowa.

De veelbesproken band gaat binnenkort werken aan de opvolger van het in 2014 verschenen .5: The Gray Chapter. De bekendmaking van het optreden op Iowa State Fair komt daardoor niet uit het niets. Met de opnames van het nieuwe album en de jubilea van All Hope Is Gone (2008) en doorbraakalbum Slipknot (1999) in het achterhoofd kan de gemaskerde band weer aan de bak.

Voor de nu-metalband is de bekendmaking voor Iowa State Fair de eerste festivalshow voor 2019. Momenteel zijn er nog geen concrete aanwijzingen op een Europese tournee. Toch lijken de mannen een druk jaar tegemoet te gaan. Slipknot was in 2015 voor het laatst in Europa te bewonderen. Toen gaf de band shows op FortaRock, Graspop, Rock am Ring en Hellfest.

Slipknot

Slipknot is een Amerikaanse heavy metalband die ontstond in 1995. Het negental brak in 1999 door met het gelijknamige debuutalbum, dat in Amerika tweemaal platinum werd. De band is het meest bekend geworden met anthems als ‘Before I Forget’ en de liveshows. In 2014 bracht de groep hun laatste album uit met .5: The Gray Chapter. Het album werd opgedragen aan de overleden bassist Paul Gray. De laatste keer dat de band op festivals te bewonderen was stamt alweer uit 2015. Toen waren de Amerikanen op onder meer Graspop, Download en FortaRock te vinden.