Leak: Slipknot naar Rock im Park en Rock am Ring 2019

954
Slipknot 2018

Slipknot staat aankomende zomer op het Duitse duofestival Rock im Park en Rock am Ring 2019. Dit viel korte tijd te lezen op hun eigen website, maar is inmiddels weer offline gehaald.

Voor de Amerikaanse band zou deze aankondiging waarschijnlijk het tweede en derde Europese festivaloptreden voor 2019 betekenen. Gisteren werd de band ook al per ongeluk verklapt voor Graspop 2019. Check hieronder een screenshot van de leak van Slipknot voor Rock im Park en Rock am Ring.

Let op: Slipknot is zowel voor Graspop als Rock im Park / Rock am Ring nog niet officieel bevestigd. Het is dus nog even afwachten op een bericht vanuit de festivalorganisaties. De band werd al bekendgemaakt voor Iowa State Fair.

Slipknot

slipknot

Slipknot is een Amerikaanse heavy metalband die ontstond in 1995. Het negental brak in 1999 door met het gelijknamige debuutalbum, dat in Amerika tweemaal platinum werd. De band is het meest bekend geworden met anthems als ‘Before I Forget’ en de spectaculaire liveshows. In 2014 bracht de groep hun meest recente album uit met .5: The Gray Chapter. Het album werd opgedragen aan de overleden bassist Paul Gray. De laatste keer dat de band op festivals te bewonderen was stamt alweer uit 2015. Toen waren de Amerikanen op onder meer Graspop, Download en FortaRock te vinden.

Rock am Ring / Rock im Park 2019

Foto: Don Crusio/Festileaks

Het Duitse duofestival Rock am Ring / Rock im Park 2019 vindt plaats van 7 tot en met 9 juni op de Nürburgring en het Zeppelinfeld Nürnberg. Vooralsnog zijn alleen Die Ärtze en Marteria & Casper bevestigd voor de beide festivals. Tickets zijn al een tijdje in de verkoop. Voor € 219,- kun je drie dagen genieten van de beste rockmuziek. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website.

Benieuwd hoe Rock am Ring door festivalbezoekers wordt ervaren? Check dan snel het festivalrapport van afgelopen editie.