The Cure op Rock en Seine 2019

The Cure

The Cure is de eerste naam voor Rock en Seine 2019. De band treedt op 23 augustus op in Parijs. 

Het festival maakt vandaag hun eerste headliner bekend, en het is niet zo maar één. The Cure zal in augustus op de planken van Rock en Seine verschijnen. Het is de eerste keer dat de band op het festival staat en de organisatie belooft een ‘unieke show’.

Met deze bevestiging krijgt de festivaltournee van de Britse band langzaam vorm. The Cure is eerder gestrikt door onder meer ExitRock Werchter, Colours of OstravaEjekt Festival en Firenze Rocks. De band liet al weten ongeveer 20 festivals te gaan doen deze zomer. Of daar nog een Nederlands festival tussen zit, zal de tijd moeten leren.

The Cure

De band rondom excentrieke zanger Robert Smith wordt in 1976 opgericht onder de naam The Easy Cure. In 1978 verandert de band de naam naar The Cure en brengen ze de eerste single ‘Killing an Arab’ uit. Vele klassiekers als ‘A Forest’, ‘Friday I’m in Love’ en ‘Close To Me’ volgen. Dit jaar bestaat de band alweer 40 jaar, de hoogste tijd voor een nieuwe festivaltour. Het laatste festivaloptreden van The Cure in Nederland stamt alweer uit 2012. De Britse band sloot toen Pinkpop af.

Rock en Seine 2019

Rock en Seine
Foto: Victor Picon

Het Franse Rock en Seine vindt in 2019 plaats van 23 tot en met 25 augustus aan de rand van de Seine net buiten het centrum van Parijs. The Cure is de eerste naam voor het festival. Vorig jaar stonden onder andere Liam Gallagher, Post Malone en Macklemore op Rock en Seine. Benieuwd? Dit vonden de bezoekers van de 2018-editie.

Rock en Seine Logo

Rock en Seine 2017

Locatie
Frankrijk
Parijs, Frankrijk
Datum 25-27 augustus 2017
Line-up
Rone
Cypress Hill
The xx
Rone, Cypress Hill, The xx +27 meer
Tickets Niet meer beschikbaar.