Glastonbury 2019 trapt af met Stormzy

Stormzy
Foto: Stormzy at Paaspop 2016 – Artur Lazar @ Flickfeeder

Glastonbury bevestigt de komst van grime artiest Stormzy. Hiermee is de eerste naam op het affiche van het al uitverkochte Britse festival bekend.

Met de komst van Stormzy tovert het festival de eerste naam uit de hoge hoed. Voor Stormzy is het de tweede festivalshow op de lijst, hij staat namelijk ook op Snowbombing. De komst naar Glastonbury werd bekend middels posters die door oplettende fans werden gespot op de winkelruiten van officiële sponsor Oxfam. Personeel van Oxfam heeft bevestigd dat de posters inderdaad echt zijn.

Eerder maakte de Britse krant The Sun al bekend dat Kylie Minogue het ‘legends slot’ van het festival zal invullen. Het festival heeft dit nog niet bevestigd. Bij het gerucht rondom Kylie Minogue blijft het niet. Een van de grootste festivals ter wereld kent ook een geruchtenlijst waar je ‘u’ tegen zegt. Check hier alle mogelijke headliners!

Stormzy

Stormzy - Lowlands 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Met zijn mega-hit ‘Shut Up’ ging de Britse grime koning van een Youtube-hit naar nummer 8 in de UK Singles Charts. In zijn debuut album ‘Gang Signs & Prayer’ laat hij veel van zichzelf zien en vooral waar hij toe in staat is. Vorig jaar was hij nog te bewonderen op Lowlands, komend jaar gaat hij te zien zijn op de planken van Glastonbury.

Glastonbury 2019

Glastonbury 2017

Glastonbury 2019 vindt plaats van 26 tot en met 30 juni. Het Britse festival heeft pas één naam op haar affiche staan, namelijk Stormzy. In 2018 vond Glastonbury niet plaats om het terrein en het personeel een jaartje rust te gunnen. In 2017 stonden nog acts als Radiohead, Ed Sheeran en Katy Perry op de planken.

De tickets voor Glastonbury 2019 zijn inmiddels stijf uitverkocht. Echter maakte het festival bekend dat er in april meer kaarten in de voorverkoop gaan. Voor meer informatie kun je de website van het festival raadplegen.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen