Het beste van week 47: Macklemore naar Rock Werchter, Zwarte Cross uitverkocht en meer

Zwarte Cross 2018_poort
Foto: Dianne de Kievit / Festileaks

De festivalkalender krijgt vorm, de headlinerspots beginnen zich op te vullen en de geruchtenmolen draait nog steeds op volle toeren. Elke week regent het nieuws uit de festivalwereld, wij zetten het belangrijkste op een rij. Dit is het beste van week 47!

1. Zwarte Cross 2019 uitverkocht

Het was balen hoe de voorverkoop van de Zwarte Cross eraan toeging. Door falende servers kon de gigantische hoeveelheid bezoekers richting de ticketserver niet verwerkt worden. Hierdoor hebben veel mensen naast de tickets gegrepen, maar zijn er ook veel dubbele bestellingen geplaatst. Later liet de organisatie weten dat er nog 8.000 vrijdagtickets in de verkoop gingen. Ondanks de stroeve voorverkoop is de editie van 2019 inmiddels volledig uitverkocht.

2. Rammstein gaat drie jaar lang op tour

Ja, dat lees je goed! Eerder maakte de band het eerste deel van hun tour bekend, waar ze onder andere naar Rotterdam komen. De tickets waren binnen no-time uitverkocht, maar niet getreurd. De stelling dat deze tour maar liefst drie jaar duurt, is een zeer goed voorteken voor de festivalgangers onder ons. De kans is hiermee namelijk aanwezig dat Rammstein ook in 2020 of 2021 Europese festivals aandoet.

3. The Smashing Pumpkins en meer naar Rock am Ring en Rock im Park 2019

Het Duitse dubbelfestival Rock am Ring en Rock im Park kwamen met een lading kersverse namen. Onder andere The Smashing Pumpkins, Eagles of Death Metal en Three Days Grace staan op het affiche te shinen met de eerder aangekondigde namen.

5. Nieuwe festivaldata voor Kraftwerk

Het schema van Kraftwerk lijkt steeds meer vorm te krijgen. Zo zijn deze week twee festivals aan hun agenda toegevoegd. Blue Dot Festival weet de Duitse groep te bevestigen voor komende zomer, evenals Rock in Roma. Of de heren ook België en Nederland aan zullen doen, is nog niet bekend.

7. Florence + The Machine en meer naar Electric Castle 2019

Het Roemeense Electric Castle laat niet langer op zich wachten. Zo zijn de eerste namen voor de 2019 bekend. Onder andere Florence + The Machine, Thirty Seconds to Mars, The Vaccines, Sofi Tukker zijn volgend jaar in Roemenië te vinden.

9. Holland International Blues festival bevestigd komt ZZ Top en meer
Blues liefhebbers opgelet! Holland International Blues festival heeft namelijk de eerste lading namen bevestigd. Met ZZ Top, Lynyrd Skynyrd en Johnny Lang gaat menig blues-hart sneller kloppen. De voorverkoop voor het festival is inmiddels van start gegaan.

11. Kendrick Lamar, Arctic Monkeys en meer naar Lollapalooza Zuid-Amerika 2019
Traditiegetrouw maakt Lollapalooza de line-up in één keer bekend. Onder andere Kendrick Lamar, Arctic Monkeys en Twenty One Pilots zijn te zien op de drie festivals in Zuid-Amerika. Veel artiesten maken na deze festivals de oversteek naar Europa. Kortom, duimen maar!

13. Open’er onthult eerste drie namen
De kop is er af voor het Poolse Festival. Met de bevestigingen van Travis Scott, The 1975 en Greta Van Fleet kan de voorpret voor de fans beginnen. Ook voor Nederlandse festivalliefhebbers is dit een belangrijke aankondiging, Rock Werchter en Down The Rabbit Hole vinden namelijk plaats rondom de data van Open’er.

15. Nieuwe namen voor Rock Werchter 2019
Wederom nieuws van Rock Werchter. Onder andere Macklemore en Weezer gaan de Werchter-weide betreden. Hiermee begint het affiche vorm te krijgen. Ook kwam het Belgische festival vandaag met de podiuminformatie. Artiesten voor de Main Stage, The Barn en Klub C zijn al bekend. The Slope laat nog even op zich wachten.

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het festivalseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van het belangrijkste festivalnieuws van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!