Lana Del Rey, Macklemore en meer voor Tinderbox 2019

Grote namen voor Tinderbox 2019. Het Deense festival weet onder meer Lana Del Rey en Macklemore te strikken voor een optreden in Odense.

Maar liefst acht nieuwe namen voor Tinderbox 2019. Naast bovengenoemde namen voegt de organisatie ook A$AP Rocky, Dropkick Murphys, Benal, L.O.C., Suspekt en Lydmor toe aan de line-up. Gisteren onthulde het Deense festival al zijn eerste headliner: Swedish House Mafia.

Rock Werchter-fans opgelet: Tinderbox vindt gelijktijdig met RockWerchter plaats. Wie volgen het voorbeeld van Macklemore, en treden op beide festivals op?

Lana Del Rey

Lana Del Rey

Met haar unieke Americana-sound uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw heeft Lana Del Rey een grote fanbase opgebouwd.De Amerikaanse zangeres timmert al een tijdje aan de weg sinds haar doorbraak in 2011 met de wereldhit ‘Video Games’. Sindsdien heeft ze al vier albums uitgebracht, waarvan het meest recente, Lust For Life, afgelopen jaar uitkwam. Dit najaar lanceerde ze drie nieuwe singles: ‘Mariners Apartment Complex’, ‘Venice Beach’ en ‘How To Disappear’. De singles zijn een voorproefje van haar begin 2019 te verschijnen album Norman Fucking Rockwell.

Voor volgend jaar staan er festivalshows op FIB Benicàssim Festival en Tinderbox op de planning. Met een nieuw album op komst zullen er waarschijnlijk nog meer optredens volgen.

Tinderbox 2019

Tinderbox is een relatief nieuw festival in Odense, Denemarken. De eerste editie vond pas plaats in 2015, maar het festival heeft sinds die tijd al een paar grote namen weten te strikken. Zo stonden vorige jaar onder meer Depeche ModeProphets Of Rage en Biffy Clyro op het affiche.

De 2019-editie vindt plaats van 27 tot en met 29 juni. Met de aankondiging van onder meer Swedish House Mafia, Lana Del Rey en Macklemore zijn de eerste namen bekend. Tickets gaan vanaf morgen (30 november) om 10.00 in de verkoop. Voor meer informatie over het festival check je de officiële festivalwebsite.