Advertisement

Swedish House Mafia in 2019 naar Tinderbox, FM4 Frequency en meer

Swedish House Mafia is in 2019 weer in Europa te vinden. De Zweedse groep is rond de weekenden van Pukkelpop, Lowlands, Rock Werchter en Pinkpop in Europa te zien. De oversteek naar de Benelux lijkt aannemelijk. 

Door de bevestigingen van Tinderbox en Stavernfestival lijkt de oversteek naar België of Nederland aannemelijk. Tinderbox vindt in 2019 plaats van 27 tot en met 29 juni Stavernfestival twee weken daarna. Met deze bevestigingen passen Pinkpop en Rock Werchter prima in het tour-schema

De heren zijn ook van 15 tot en met 17 augustus in Oostenrijk aanwezig voor FM4 Frequency. En een week later in Engeland voor Creamfields. Door deze data behoren ook Lowlands en Pukkelpop allebei tot kanshebbers voor de Zweden.

Op de officiële website van de heren zijn er inmiddels meer data bekend gemaakt.

Swedish House Mafia

In 2008 vormen Axwell, Steve Angello en Sebastian Ingrosso de groep Swedish House Mafia. Met z’n drieën maken ze 5 jaar lang hitgevoelige house en reizen ze de hele wereld af om in de grootste zalen te spelen. Het trio scoort hits met knallers als ‘One (Your Name)’ en ‘Don’t You Worry Child’. Ondanks al het succes besluiten ze op 24 juni 2012 de handdoek in de ring te gooien. Onder de noemer ‘One Last Tour’ reizen de Zweden nog eenmaal de wereld over en staan ze drie keer in een uitverkochte Ziggo Dome.

In 2018 kwam er een einde aan de stilte rondom het drietal. Swedish House Mafia keert terug in 2019 en start de tournee in Stockholm. Inmiddels is ook al bekend dat het Engelse Creamfields bezocht wordt.

Tinderbox 2019

Tinderbox is een relatief nieuw festival in Odense, Denemarken. De eerste editie vond plaats in 2015, maar het festival heeft sinds die tijd al een paar grote namen weten te strikken. In de officiële aftermovie hierboven krijg je een goede sfeerimpressie van de 2018-editie. In dat jaar stonden Depeche Mode, Prophets Of Rage en Biffy Clyro nog op het affiche.

De 2019-editie vindt plaats van 27 tot en met 29 juni. Tickets gaan vanaf 30 november om 10.00 in de verkoop.

 

FM4 Frequency 2019


FM4 Frequency is een Oostenrijks festival wat nabij Sankt Pölten plaatsvindt. In 2019 gaat het festival van 15 tot en met 17 augustus losbarsten. In 2018 waren onder andere Die Antwoord en Imagine Dragons er nog te zien. Tickets voor het festival zijn inmiddels al in verkoop gegaan, en zijn grotendeels uitverkocht. Vanaf 29 november gaan er nog wat kaarten in de verkoop; de prijs voor deze tickets wordt hier dan ook bekendgemaakt.

In 2017 was Festileaks nog aanwezig op het festival. Wil je weten hoe dat was? Neem dan even een kijkje in ons festivalrapport.