Advertisement

Reload Festival 2019 bevestigt Sabaton en meer

Reload Festival 2019 voegt onder andere Sabaton, Hatebreed en Of Mice & Men toe aan het affiche. De nieuwe namen voor het festival zijn daarmee meteen een kanshebber voor Pukkelpop en Lowlands.

Goed nieuws voor alle metalfans. Reload Festival 2019 bevestigt vandaageen handvol namen. Onder andere Sabaton, Of Mice & Men, Lordi, Clawfinger en Hatebreed zijn volgend jaar van de partij. Het is voor Sabaton en Hatebreed niet het eerste festival van 2019, zo werden beide bands eerder al voor Graspop bekend gemaakt.

Ook vindt dit festival een week voor Pukkelpop en Lowlands plaats. Dit maakt de kans aanwezig dat een aantal van deze namen volgend jaar ook naar de Benelux af zullen reizen. Alle bevestigingen zijn hieronder te zien:

https://www.instagram.com/p/BqNXujvAo51/

Sabaton

Sabaton is een graag geziene gast op de internationale festivals. in 2019 zal de Zweedse band op onder meer Wacken Open Air, Rock Am Ring, Graspop en Reload te zien zijn. De band timmert sinds 1999 met hun herkenbare powermetal gestaag aan de weg. Sindsdien zijn er twaalf albums uitgebracht, waarvan de laatste uit 2016 dateert. Met twaalf albums is er natuurlijk genoeg materiaal om uit te kiezen, en spelen de heren menige festivalweide geheid plat.

Reload Festival 2019

Reload Festival // 26.08.2016 // Foto: Jessika Wollstein

Het Duitse Reload festival vindt in 2019 plaats van 22 tot en met 24 augustus in het Duitse Sulingen. Het festival keert sinds 2006 ieder jaar terug, en biedt sindsdien een podium aan verschillende heavy-metal, punk en rockbands. In 2019 is het alweer tijd voor de dertiende editie van het festival waar volgend jaar onder andere Sabaton, Hatebreed en Airbourne van de partij zijn. Tickets zijn inmiddels ook in de verkoop gegaan, en met €99,- voor een weekendkaart zeer betaalbaar geprijsd.