Alter Bridge, Generation Sex en meer naar Graspop 2023

28 nieuwe namen voor Graspop 2023. Onder andere Airbourne, Alter Bridge en Generation Sex reizen af naar Dessel.

Het was heel lang stil rondom Graspop 2023, maar opeens hebben we in een paar dagen tijd 29 nieuwe namen erbij. Dinsdagmiddag werd Guns N' Roses al aangekondigd als zevende headliner, maar nu volgen er dus alweer 28 artiesten. Onder hen Airbourne, Alter Bridge en Generation Sex. Laatstgenoemde is het nieuwe project van Billy Idol samen met Tony James van Generation X en Paul Cook van de Sex Pistols – zo kan je wel zien hoe ze op de naam zijn gekomen.

Daarnaast waren enkele namen al bekend geworden de laatste tijd zonder dat dat de bedoeling was. Zo was Vended de eerste band die hun komst verklapte door middel van een touraankondiging waar Graspop 2023 tussen stond. Goed speurwerk van het forum zorgde ervoor dat Nothing More ook ingevuld kon worden. Als laatste had de designer van de tourposter van Alter Bridge wellicht iets zorgvuldiger kunnen zijn om de komst van de band van Myles Kennedy en Mark Tremonti te verbergen.

Helaas hebben Russkaja, Seether en Vicious Rumours hun optredens moeten afzeggen. Hieronder vind je een overzicht van alle 28 nieuwe namen voor Graspop 2023:

Waar blijft de poster?

Nu lijkt het erop dat Graspop 2023 alleen nog een headliner mist, met hooguit nog een handjevol andere namen. Bring Me the Horizon lijkt vooralsnog de grootste kandidaat voor deze vacature. Wat vooral ook merkwaardig is, is dat er nog steeds geen poster is voor het festival. Dit is meestal juist het makkelijkste overzicht om fans het grote plaatje van het festival te tonen. Ook laat het de groottes van diverse bands zien, wat een indicatie van de podium indeling geeft. Ben jij ook zo benieuwd naar waar de poster blijft, en wie nou die laatste headliner is? Speculeer dan mee op het Graspop 2023 forum! Ook kan je nog steeds tickets bemachtigen (behalve voor de uitverkochte zaterdag).

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2023

Locatie
België
Dessel, België
Datum 15-18 juni 2023
Line-up
Machine Head
Guns N' Roses
Disturbed
Tickets Niet meer beschikbaar.