Sabaton vervangt Aerosmith op Graspop Metal Meeting 2022

Sabaton

Sabaton vervangt Aerosmith op Graspop Metal Meeting 2022. De band wordt de headliner van de zondag van het festival.

Gisteren kwam het nieuws al naar buiten dat Aerosmith de Europese tour cancelt vanwege de onzekere situatie rondom corona. De organisatie van Graspop is meteen op zoek gegaan naar een waardige vervanger voor de band. Vandaag meldt de organisatie van Graspop Metal Meeting dat Sabaton de headliner wordt van de zondag van het festival. Daarmee vervangt de Zweedse band dus Aerosmith als afsluiter van het Belgische festival.

Line-up Graspop Metal Meeting 2022

Naast Sabaton zijn de andere drie headliners van het festival al bekend. Avenged Sevenfold, Iron Maiden en Judas Priest zullen net als Sabaton een dag afsluiten van Graspop Metal Meeting 2022. Daarnaast heeft het festival ook al veel andere namen bekendgemaakt. Onder andere Volbeat, Deftones, Korn en Deep Purple zijn te vinden op het affiche. Eigenlijk zou Faith No More ook te zien zijn op het Belgische festival volgend jaar maar ook deze band heeft besloten niet te touren dit jaar. Within Temptation is de vervanger voor Faith No More. Hieronder is de hele line-up te zien.

Sabaton

Sabaton is een bekende Zweedse powermetalband in de metalscene. Wat de heren bijzonder maakt zijn de door de geschiedenis geïnspireerde thema’s in hun teksten: oorlogen, veldslagen en gedenkwaardige helden. Ze zijn actief sinds 1999 en hebben sindsdien acht albums uitgebracht. Hun laatste werk The Last Stand kwam uit in 2016. In 2018 werd de band genomineerd als Beste Live Band voor de Metal Hammer Golden Gods Awards. Ze treden op vele festivals op en hebben daarnaast hun eigen festival, Sabaton Open Air, dat elk jaar in de zomer in het Zweedse Falun plaatsvindt.

Graspop 2022

Graspop 2019
Photo: Elsie Roymans (Graspop Metal Meeting 2019)

Graspop Metal Meeting zou in 2020 haar zilveren jubileum vieren, maar dit kon vanwege het coronavirus niet doorgaan. In 2021 gaat het Belgische festival helaas opnieuw niet door. Onder meer Aerosmith, Faith No More en Judas Priest zouden afgelopen jaar op de bühne in Dessel verschijnen. Maar er is hoop: de data voor Graspop 2022 staan al op de planning. Headliners zijn met Judas Priest en Iron Maiden zijn een feit. Aerosmith en Avenged Sevenfold stonden ook tussen het rijtje headliners, maar deze bands besloten hun tour af te zeggen. Inmiddels is bekend dat Sabaton de headliner is van de zondag van het festival.

  • Locatie: Dessel, België
  • Datum: 16 t/m 19 juni 2022
  • Tickets: gekochte tickets voor de editie van 2021 blijven geldig.
  • Meer informatie vind je op de website van Graspop.
Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2022

Locatie
België
Dessel, België
Datum 16-19 juni 2022
Line-up
Sabaton
Within Temptation
Korn
Tickets Niet meer beschikbaar.