The Smashing Pumpkins naar Firenze Rocks 2019

The Smashing Pumpkins Band

Een naam van formaat voor het Italiaanse Firenze Rocks. The Smashing Pumpkins speelt op 13 juni in Florence. Ook Tool speelt die dag op het festival.

Na jaren van afwezigheid keert The Smashing Pumpkins terug naar de Europese festivals. De eerste show van de tournee is nu bekendgemaakt en staat gepland op 13 juni. Firenze Rocks heeft de legendarische band gestrikt voor een optreden. The Smashing Pumpkins zijn op dezelfde dag als Tool te bewonderen. Daarnaast spelen ook Ed Sheeran en The Cure in Florence.

Eerder dit jaar maakte de groep rondom Billy Corgan twee shows in Londen en Bologna bekend. Deze vonden vorige maand plaats. The Smashing Pumpkins lijken met de bevestiging van Firenze Rocks een Europese festivalzomer tegemoet te gaan.

The Smashing Pumpkins

The Smashing Pumpkins zijn een alternatieve rockband uit Chicago en is opgericht in 1988. Hun debuutalbum Gish uit 1991 oogstte veel enthousiaste reacties van de media. Maar de band werd pas echt bekend bij het grote publiek met hun latere albums als Siamese Dream en Mellon Collie and the Infinite Sadness. Hoewel de band qua bezetting veel veranderingen doormaakte, wordt de groep nog steeds gezien als een van de meest succesvolle bands uit de jaren ’90. Dit jaar markeerde een belangrijk moment voor de band. Voor het eerst in achttien jaar komen drie van de vier originele bandleden bij elkaar voor een wereldtournee.

Firenze Rocks 2019

Foto: Francesco Prandoni & Elena Di Vincenzo

Firenze Rocks wordt aankomend jaar voor de tweede keer gehouden, ditmaal van 13 tot en met 16 juni 2019 in Florence. Vorig jaar stonden onder andere Foo Fighters, Guns N’ Roses en Iron Maiden al op het festival. Voor de komende editie zijn Ed Sheeran, Tool, The Smashing Pumpkins en The Cure bekendgemaakt. Voor meer informatie over het festival kijk je op de officiële website.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam