5 redenen waarom iedereen Tame Impala wil zien in 2019

2541
Foto: Eric Pamies

De mannen van Tame Impala zijn al lange tijd niet te zien geweest op de Nederlandse festivalweides. In 2015 stonden ze op Lowlands en daarna hebben we het zonder onze favoriete savannedieren moeten doen. Hopelijk komt daar snel verandering in. Dit zijn vijf redenen waarom iedereen Tame Impala wil zien in 2019. 

1. Er komt een nieuw album

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

It’s that time again

Een bericht gedeeld door Tame Impala (@tame__impala) op

Er is dan nog wel geen officiële datum, maar het is vrij zeker dat er vóór de zomer van 2019 een nieuw album van het vijftal zal verschijnen. Zanger Kevin Parker zou het namelijk erg teleurstellend vinden als de opvolger van Currents niet voor de komende zomer uitkomt. Goed nieuws dus, want nieuw materiaal betekent bijna gegarandeerd een nieuwe tour.

2. De energieke shows met indrukwekkende visuals

Mad Cool 2018
Photo: Robin Noordhoek / Festileaks

Tame Impala weet van elke show een waar feest te maken. Dit komt niet alleen door hun lekkere nummers, maar ook door de energie die Parker uitstraalt op het podium en de enorme hoeveelheid visuals die de band gebruikt. Met lichten en projecties tovert de groep elk podium om tot een surrealistische wereld waar je geheid van omver wordt geblazen.

3. Het talent van de band

Het succes van een band is dikwijls gerelateerd aan één persoon. Bij Tame Impala is dit echter veel minder aan de orde. Hoewel frontman Parker de drijvende kracht is achter de muziekgroep doet de rest van de bende nauwelijks voor hem onder. Zo maakte drummer Julien Barbagallo afgelopen jaar een solo-album met op de Franse chanson geïnspireerde muziek. Maar ook bassist Cameron Avery en toetsenist Jay Watson doen veel projecten naast de band. Avery is frontman van de garage rockband The Growl en leverde een bijdrage aan het nieuwe album van Arctic Monkeys. Watson is ook erg actief met de bands Pond en Gum. Beide graag beziene acts op festivals.

4. De dansbare hits

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Met zoveel talent is het dan ook niet gek dat de nummers van de groep alles behalve kleingeestig te noemen zijn. Met hits als ‘Let It Happen’ en ‘Elephant’ kan je lekker dansen terwijl je tegelijkertijd verwonderd kan zijn over de gelaagdheid van de instrumenten en tekst. Bij andere nummers als ‘It Feels Like I Only Go Backwards’ of ‘The Less I Know The Better’ kan je weer heerlijk wegdromen terwijl je heen en weer deint op de muziek. Voor ieders wat wils en nooit saai.

5. Het is wel heel erg lang geleden…

Primavera
Foto: Eric Pamies

Met de release van Currents in 2015 en datzelfde jaar het laatste optreden in Nederland heeft Tame Impala ons bijna al vier jaar laten wachten. Het geduld wordt daarmee wel erg op de proef gesteld. Het is nog maar de vraag of we nog een jaar wachten wel gaan overleven, maar hopelijk kunnen we deze zomer weer wegdromen en dansen bij onze favoriete psychedelische band!

Tame Impala

Tame Impala
Foto: Eric Pamies

Tame Impala is een Australische band rondom frontman Kevin Parker. De band bracht in 2010 het eerste album uit. Met het tweede album werd de band in 2012 genomineerd voor een Grammy. Toch brak de band in 2015 pas door bij het grote publiek met derde album Currents. In datzelfde jaar gaf de band een geniaal optreden op Lowlands. De heren zijn dan ook een graag geziene gast op festivals. Waar het vijftal staat, gaat het dak eraf. Voor 2019 is Tame Impala al bevestigd voor Primavera Sound, Hurricane/Southside en Shaky Knees.

Op festivals voel ik me goed want muziek zit me in het bloed. Liefhebber van van alles en nog wat. O.a. Guns N'Roses, Fleetwood Mac, Passenger, Rammstein, Stanley Clarke, My Baby, Stevie Wonder etc.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.