Primavera Sound 2019 onthult Tame Impala en meer

Mad Cool 2018
Photo: Robin Noordhoek / Festileaks

Het volledige affiche van Primavera Sound 2019 is bekend. Tame Impala, Solange, Robyn en veel meer bands zetten komende zomer het Barcelonese festival in vuur en vlam. 

Naast bovenstaande namen staan ook Cardi B, Interpol, Erykah Badu, Big Red Machine, J Balvin, James Blake, Julien Baker en Beak op de planken van het legendarische festival. Alle artiesten op de line-up zijn meteen goede kanshebbers voor evenementen als Best Kept SecretRock Werchter en Down The Rabbit Hole, die rond de zelfde datum plaatsvinden.

Alle acts op Primavera Sound vind je op de onderstaande poster, die de organisatie via een tweet heeft gepubliceerd:

Tame Impala

Tame Impala
Foto: Eric Pamies

Tame Impala is een Australische band rondom frontman Kevin Parker. De band bracht in 2010 het eerste album uit. Met het tweede album werd de band in 2012 genomineerd voor een Grammy. Toch brak de band in 2015 pas door bij het grote publiek met derde album Currents. In datzelfde jaar gaf de band een geniaal optreden op Lowlands. De heren zijn dan ook een graag geziene gast op festivals. Waar het vijftal staat, gaat het dak eraf. Afgelopen jaar stond de band onder meer nog op Summer Sonic en Mad Cool Festival.

Primavera Sound 2019

Foto: Sergio Albert

Primavera Sound is voor het eerst gehouden in 2001 en vindt elk jaar plaats in Barcelona. Ieder jaar tovert het festival wel een gigantische line-up tevoorschijn. In 2018 stonden onder meer Artic Monkeys en Nick Cave op het podium van het festival en volgend jaar zijn dat Tame Impala, Solange en Robyn.

De komende editie vindt plaats van donderdag 30 mei tot en met zaterdag 1 juni. Tickets voor het festival zijn al te koop. Een ticket voor 3 dagen kost € 191,-. Meer informatie vind je op de website van het festival. Wil je graag wat sfeer opsnuiven van vorig jaar? Bekijk dan zeker de officiële aftermovie of check ons festivalrapport.

Primavera Sound Logo

Primavera Sound 2024

Locatie
Spanje
Barcelona, Spanje
Datum 30 mei - 2 juni 2024
Line-up
SZA
PJ Harvey
Mitski
SZA, PJ Harvey, Mitski +91 meer
Tickets Kopen