Onlangs bracht Mumford & Sons het vierde studioalbum Delta uit. Aankomende festivalzomer is de band te bewonderen op onder meer Pinkpop en Rock Werchter. De nummers die jullie dan graag willen horen, presenteren wij vandaag in deze Best Tracks!

Top 10 countdown

10. ‘The Wolf’
9. ‘Awake My Soul’
8. ‘Babel’
7. ‘Ditmas’
6. ‘Believe’
5. ‘Lover of the Light’
4. ‘The Cave’
3. ‘I Will Wait’
2. ‘Guiding Light’

1. …

Wist je dat…

  • … jullie #1, ‘Little Lion Man’, in eerste instantie niet op het album zou verschijnen? De songtekst “I really fucked it up this time” viel niet bij iedereen in de smaak. Na flink gepuzzel voor een andere woordkeuze was het de moeder van Marcus die de knoop doorhakte. Er was tenslotte geen beter woord dan fucked om de zin compleet te maken.
  • … jullie #4, ‘The Cave’, op merkwaardige wijze tot stand is gekomen? Leadzanger Marcus en bassist Dwayne kwamen tegelijk met het idee voor het nummer, afzonderlijk van elkaar. Ze arriveerden dan ook bij de studio met exact dezelfde ingeving. Creepy.
  • … het studioalbum Babel geschiedenis schreef? Een week na release evenaarde het album AC/DC’s Black Ice in sales, en is daarmee één van de best verkopende rockalbums ooit.
  • … het nummer ‘Ditmas’ zijn naam heeft te danken aan Ditmas Park in New York? Het nummer werd in de studio van The National’s gitarist Aaron Dessner opgenomen, wat om de hoek ligt.
  • … Mumford & Sons in 2019 voor de tweede keer op Pinkpop staat? Zeven jaar geleden stond Mumford & Sons voor het laatst op Pinkpop en werd toen door Bruce Springsteen nog gevraagd een nummer mee te spelen

20 Best Tracks op Spotify

Ben jij een sucker voor de folk van Mumford en co.? Check dan de playlist met daarin jullie 20 favoriete tracks van Mumford & Sons op ons Spotify-account! Ook vind je daar nog veel meer heerlijke afspeellijsten.

Mumford and Sons

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

De Britse band Mumford & Sons heeft zich door de jaren heen bewezen als een absolute festivaltopper. Nadat de band in 2009 hun debuutalbum Sigh No More uitbracht, was hun folkrock lange tijd niet weg te slaan uit de hitlijsten. Hoewel de muziekstijl inmiddels wat is veranderd, blijft de band onverminderd populair.

De afgelopen jaren was de band een graag geziene gast op de Europese festivalweides. Zo deden de heren in 2017 een uitgebreide tour langs onder meer Lowlands en Pukkelpop. Afgelopen zomer stonden de Britten nog exclusief op Sziget. In 2019 is Mumford & Sons te zien op PinkpopRock Werchter en Hurricane met een tour rond het nieuwe album Delta.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.