Lollapalooza komt in 2019 met eerste editie in Stockholm

Photo: Johannes Riggelsen (Lollapalooza Berlin 2017)

Lollapalooza breidt zich steeds verder uit. Volgend jaar komt het wereldwijde evenement met een derde Europese editie: Lollapalooza Stockholm!

De Zweedse editie van het festival voegt zich daarmee bij de Europese broers in Berlijn en Parijs. Het festival vindt plaats op 28 en 29 juni 2019. Wil je bij de eerste editie zijn, dan blok je deze data het best alvast in je agenda voor volgend jaar.

Optredende artiesten voor het debuut zijn nog niet bekend. Daar wordt na het einde van dit festivalseizoen ongetwijfeld verandering in gebracht.

Lollapalooza Stockholm 2019

Zweden is het derde Europese gastland van Lollapalooza. Op 28 en 29 juni 2019 is Gärdet in Stockholm de ‘place to be’. Artiesten voor de eerste editie zijn nog niet bekend, maar daarover hoef je jezelf geen zorgen te maken. Dit jaar zijn The Weeknd en Kraftwerk (Berlijn) en Depeche Mode, The Killers en Gorillaz (Parijs) de headliners van dienst op de Europese festivals.

Wereldwijd gezien is het festival in Stockholm de zevende editie. Van 1991 tot 1997 en in 2013 kende het beroemde festival geen vaste locatie. Daarna streek het neer in Chicago voor de eerste vaste editie. In 2011 vond de eerste uitbreiding naar het buitenland plaats en werd ook Chili gastheer. Niet veel later volgden Brazilië en Argentinië. Sinds 2016 is Lollapalooza in Europa te bezoeken.